2013-04-12 16:10:03• hírek • Szatmár.ro

Támogassa adója 2%-ával a gyermekek fejlődését!

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet ebben az évben a gyermekek javára gyűjti a jövedelem adó 2%-át, arra kérve minden felajánlót, hogy „Fektessen a jövőbe! Támogassa adója 2%-ával a gyermekek fejlődését!".

A szervezet évente több mint 3800, szociálisan hátrányos helyzetű családból származó gyermeket és fogyatékkal élő gyermeket lát el - olyan gyermekeket akik különböző okokból a társadalomból kirekesztetten élnek.

A nappali foglalkoztató központok és a rehabilitációs központ által nyújtott szolgáltatásaink segítségével igyekszünk segíteni nekik. Ezekben a központokban a gyerekeknek oktatást, készségeik fejlesztését és tanácsadást biztosítunk számukra. Nagy hangsúlyt fektetünk az alapszükségleteik kielégítésére főleg azoknak a gyermekeknek az esetében akik szociálisan hátrányos helyzetű családokból származnak, mivel számukra nem biztosított otthon a megfelelő tisztálkodás lehetősége, a tiszta ruha, nem beszélve az étkezésekről.

A fogyatékkal élő gyermekeknek a rehabilitációs központ szakemberei személyre szabott program alapján biztosítanak korai fejlesztést, így nyújtva lehetőséget nekik a társadalmi integrációra.

Egy személy jövedelem adójának 2%-val legalább két gyermek egyszeri étkezését biztosíthatja. Ha az aki támogatni szeretné a gyermekek fejlődését még egy családtagjával együtt ajánlja fel adója 2%-át egy gyermek egy heti iskoláztatását támogathatja. Három személy adójának a 2%-val egy sérült gyermek terápiás fejlesztésének költségeit fedezheti a támogató.

Hátrányos helyzetű gyermekeken segít a Caritas

Aki támogatni szeretné a rászoruló gyermekeket megteheti a 230-as formanyomtatvány kitöltésével amelyet 2013 május 25-ig kell eljuttatnia a lakhelyéhez tartozó adóhivatalba. A formanyomtatvány I.-es pontját kell kitölteni a személyes adatokkal és a III.2-es ponthoz a következő adatokat kell bevezetni: Asociaţia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare, Cod fiscal RO 4960929, Számlaszám: RO 80 RNCB 0221011282140001

A 2% felajánlása nem jelent plusz költséget, hanem a 2012-es évi adójának egy kicsiny részét, amelyet egyébként az államnak fizetne be.

2012-ben, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a jövedelemadó 2%-ból összesen 37.718 lejt gyűjtött. Az összeget a házi beteggondozó rendszeren belül nyújtott szolgáltatások fenntartására fordította. A szervezet 9 Házi Beteggondozó Központtal rendelkezik, melyek által közel 14 településen nyújt ellátást a rászoruló időseknek és betegeknek. 2012-ben több mint 1200 személy részesült ellátásban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: