2018-01-13 06:29:51• hírek • Közlemény

Idén is vár a Fonó

Január 16-tól kezdődően újra megtelik élettel az Aranykapu Fonó-Ház, az idei év első iskolai hetén ugyanis itt is elkezdődnek a különböző tevékenységek, melyekre az oktatók régi és új tanítványokat egyaránt várnak. 

A Kézműves műhelyben a haladókat a már megszokott program szerint, míg a legkisebbeket – 4 és 6 éves kor között – új időpontban, keddenként, 17 órai kezdettel fogadják; az ő esetükben a kézműves tevékenységek népi játékokkal, énekekkel egészülnek ki.
 

Az elkövetkező időszakban a szövés-fonás-varrás lesz a kézműves foglalkozások alaptematikája, hiszen a régi paraszti kultúrában is az évnek ebben a szakaszában foglalkoztak a lányok, asszonyok elsősorban fonalkészítéssel, kelmeszövéssel, a háztartásban szükséges textilfélék varrásával.
 

A Fonó-Ház többi tevékenységébe is be lehet kapcsolódni: aki rajztehetségét szeretné kibontakoztatni, Kovács Emil Lajos vezetésével Látvány utáni rajz foglalkozásokon vehet részt kedd délutánonként; aki a hangszeres népzene iránt érez elhivatottságot, péntekenként Nauner-Agárdi Éva keze alatt könnyedén elsajátíthatja a citerázás alapfogásait; aki pedig az angol nyelvvel szeretne játékos formában közelebbi kapcsolatba kerülni, érdemes jelentkeznie Kocsis Éva Playground-Játsszunk angolt! elnevezésű angol nyelvműhelyébe, melyre csütörtökönként délután szokott sor kerülni.
 

A Fonó-Ház valamennyi tevékenységére előzetesen bejelentkezni szükséges, amit Nezezon Enikőnél, a 0744-687813-as, illetve Takács Andreánál, a 0741-182063-as telefonszámokon lehet megtenni, illetve emailen (aranykapuegyesulet@yahoo.com), vagy pedig az Aranykapu Kulturális Egyesület facebook-oldalán, üzenetben. Ugyanezeken az elérhetőségeken lehet további információkért is érdeklődni a szervezőknél.
 

Az oktatók szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: