2014-05-17 11:12:34• hírek • Kocsis Zoltán

Idén is több száz embert mozgatott meg a Caritas jótékonysági maratonja

A kedvezőtlen időjárás ellenére idén sem maradtak érzéketlenek és passzívak a szatmáriak a Caritas jótékonysági felhívására. A több száz menetelő között több ismert, prominens személyiség is szánt egy órát a hétvégéjéből e nemes eseményre.

Az utóbbi években immár hagyománnyá vált Szatmárnémetiben a jótékonysági maraton. A Szatmár Egyházmegyei Caritas Szervezet évről évre több száz embert mozgat meg, a közösségben és szabad levegőn eltöltött idő mellett pedig legalább olyan fontos, hogy a részvételi díjakból számtalan rászorulón tudott segíteni. Az idén olyan családokat támogatnak majd a befolyt összegből, akik önhibájukon kívül kerültek szorult helyzetbe. Az egyikük például haláleset miatt sodródott nehéz helyzetbe.

A kedvezőtlen, bármely pillanatban esővel fenyegető időjárás ellenére idén több mint háromszázan indultak el szombat reggel 8.45-kor az Október 25 térről. Már az előző hét folyamán közel kétszázan regisztráltak elő, a helyszínen pedig további százan csatlakoztak. A tömeg az új központból a régi felé vette az irányt, megkerülte a Szabadság-teret, majd az Október 25 térre visszatérve felment a töltésre. A menetelők a Hunyadi utcánál hagyták el a töltést, majd a Sugárúton keresztül jutottak el a végállomást jelentő Kossuth-kertbe. Itt zsíros kenyér, innivaló valamint tombola fogadta a közel egy órás sétálásban elfáradókat.

Caritas maraton 2014

A Kossuth-kerten Löchli Tünde, a Caritas igazgatója és Lieb Mihály, a főtámogató Autonet vezetője mondott köszönetet az embereknek, amiért részt vettek a maratonon, ezzel segítve a rászorulókon. "Köszönjük mindenkinek, hogy ilyen esős időben is fontosnak érezték, hogy másokon segítsenek. Mi vállalkozók nagyon örülünk, hogy létezik egy ilyen szervezet, mint a Caritas, amelyben megbízhatunk és amelyen keresztül mi is segíteni tudunk a rászorulókon. Szükség van az ilyen rendezvényekre, reméljük a következő években is együtt gyalogolhatunk", mondta Lieb. A nevezési díjakból közel 2450 lej gyűlt össze, ezt az Autonet 3000 euróval toldotta meg.

A maratonon olyan prominens személyiségek is részt vettek, mint Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselőjelölt, Erdei D. István parlamenti képviselő, Nagy Szabolcs parlamenti képviselőjelölt, Ilyés Gyula korábbi polgármester, Magyar Lóránt városi tanácsos vagy Csík Tibor, korábbi kiváló labdarúgó, az Olimpia csapatának edzője.

Caritas maraton 2014

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: