2019-05-15 12:59:33• hírek • Szatmár.ro

Idén is sztárfellépőkkel érkezik a Családi Hétvége. Mutatjuk, kikről van szó!

Május 17–19. között tartják Szatmárnémeti legcsaládiasabb fesztiválját, s az előző évek hagyományához híven a szervezőcsapat most is nagy gondot fordított arra, hogy a közönségnek egy változatos, sokféle zenei ízlést kielégítő zenei felhozatallal szolgáljon.

Május 17-én, azaz péntek este a magyar popipar egyik meghatározó bandája, a Magna Cum Laude lép színpadra. A zenekar rengeteg küzdelem, tagcsere, nagylemezek, klipek és koncertek százai nyomán jutott el a Mező Misi, Szabó Tibi, Kara Misa alkotta, máig eredeti formációig gyulai próbaterméből, hogy a nagyszínpadok kiemelt attrakciója legyen. Lesták Marci billentyűssel és Török Máté dobossal kiegészülve ők ma a közönség-kedvenc buli-banda.


Minden állomás, Átkozott nők, Színezd újra, Túl későn, Visszhang, Főnököm, Pálinka dal, Vidéki sanzon, vagy a Köszönet, hogy csak néhányat említsünk a zenekar megannyi sikerdala közül… 2018-ban sem volt megállás, készültek az új dalok; jött a „Gyerünk, tavasz!”. Mindeközben a zenekar nagyon készült 2019-re, amikor is újabb kerek évszámhoz érkezik a Magna Cum Laude: a banda immáron a 20 éves jubileumát ünnepli!



Május 18-án, szombat este 19 órától Fenyő Miklós és zenekara csavarják fel a szőnyeget. A magyar rock and roll műfajának legendás alakja ekképp jellemezte önmagát:


„Művész vagyok. Ugye, nem nagyképű, beképzelt duma? Így gondolom, így szólítanak meg az emberek, így érzem nagyjából ötven év munkája alapján. Szóval. Mi a dolgom? Mondhatom, hogy hívatás...? Hiszen valamiért ide hívtak... Ide tett a gólya. Nem is egyszer… Másodszor Amerikából jöttem. Egy ideig úgy tűnt, ott is otthon vagyok, de kiderült, nem. Ott a zeném van otthon. Sebaj, én majd elhozom. Haza. A tanáraim azt mondták: túl élénk a fantáziája a gyereknek. New Yorkban is, Pesten is. Soha nem vettem zokon. Ők talán nem értették, amit én már igen. És végre a Hungária... Ekkor leesett... Ezt akartam. Igen. Ez a dolgom. Ezért hívattam ide. Ez minden álmom otthona. Attól kezdve, csapatban, vagy magamban, ennek éltem... Magyarul. Hát, ezt csináltam. Ezt tettem. Ebben hiszek. Meg a szabadságban. Szabad?”



Az est folytatásában a jó hangulatáról a Strangers zenekar fog gondoskodni. A 21 órakor színpadra álló csapat alig két éve csatlakozott a Szatmár megyei fesztiválok állandó fellépőinek szűk csoportjába, viszont ez az rövid idő is elég volt ahhoz, hogy a banda belopja magát a közönség szívébe. A banda élén, gitáron és a mikrofonnál Fehér Róbert Benjamin áll, aki mellett káprázatos hangjával Tamutan Brigitta biztosítja a dalok tökéletes csengését. A ritmus szekció két biztos embere az örökké mosollyal zenélő, tempófelelős dobos, Iakkel Levente, valamint Berendi Róbert basszusgitáros, a mély frekvenciák és a megremegtető hangok biztosítója. A zenekar szíve pedig kétségtelenül a billentyűkön varázsló Balázs Gergő.



Május 19-én, vasárnap délután 17 órától a közönség egy igazi Beatles Show-n idézheti vissza a hatvanas évek hangulatát, melyet a magyarországi BlackBirds zenekar hoz el a XIV. Családi Hétvégére. „Azon túl, hogy nagyon-nagyon szeretjük a Beatles zenéjét és a Beatles a mindenünk, közel áll hozzánk az egész hatvanas évek életérzése, divatja és az "All You Need Is Love" üzenete! Nagyon szeretjük a régi hangszereket és a csöves erősítőket. Ha nem Beatles emlékzenekar lennénk, biztos, hogy akkor is ugyanezeket az erősítőket, dobokat és gitárokat használnánk” - hangzik a 2004-ben alakult zenekar bemutatkozása. Aki azonban azt hiszi, hogy a BlackBirds néhány feldolgozással érkezik majd városunkba, téved, ugyanis a banda ehelyett arra törekszik, hogy az örökzöld dallamokat koncertszerű előadásban, igényes élőzeneként tárja a közönség elé.



A Családi Hétvégét idén a fiatal nemzedék egyik kedvenc zenekara, a Bagossy Borthers Company zártja. A zenekar 2013. májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő zenészek közreműködésével. A zenekar nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál) – családneve ihlette, majd hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk). Első évükben Erdély számos településén felléptek, számaikat pedig játszani kezdte az erdélyi rádiók mellett számos határon túli, magyar területen működő, illetve magyarországi rádióadó is. Azóta a fesztiválok gyakori vendégei, s dalaikat ismerve nem csoda, hogy a koncertjeik minden alkalommal hatalmas tömegeket mozgatnak meg. Reméljük, nem lesz ez másként Szatmárnémetiben sem, és sokan látogatnak majd ki a 20 órakor kezdődő koncertre. Ám addig is érdemes átlapozni a teljes programfüzetet is, hiszen a Családi Hétvége felhőtlen kikapcsolódással és a minőségi, együtt töltött idő lehetőségével vár minden érdeklődőt.


 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: