2009-10-29 10:14:43• hírek • Ferenczi Noémi

Idén is sok az igénylő

Október közepéig nyújthatták be igényléseiket a „líceumi pénz" elnevezésű ösztöndíjra a középiskolás diákok. Összesen 2408 diák jogosult a támogatásra.

Az iskoláknak le kellett adniuk az általuk jóváhagyott támogatási kérelmeket a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségen, ahol ezek összesítése és újbóli elbírálása után, tették közzé a jogosultak listáját a világhálón létrehozott adatbázisban. A „líceumi pénzre" azok a diákok jogosultak, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 150 lejt. A tavaly 200 lej volt a jövedelemhatár, így idén több száz diák esik el a támogatástól.

A tanügyi minisztérium által a napokban közzé tett lista szerint, Szatmár megyében 2408 diák jogosult a havi 180 lejes támogatásra.
Amellett, hogy megemelték a jövedelemhatárt, minden eddiginél szigorúbban ellenőrizték, hogy a kérelmezők valóban megfelelnek-e a követelményeknek. Például, azt is igazolniuk kellett ha nincs jövedelmük, hiszen sok szülő külföldön dolgozik, ennek ellenére azt állítja hogy nincs jövedelme, illetve a diák elmúlt évi tanulmányi átlagát is figyelembe vették.

Azok a diákok, akik nem értenek egyet a döntéssel, óvást nyújthatnak be november 2-ig, ezek elbírálására november 6-ig kerül sor, amely után kifüggesztik a végső listát az ösztöndíjat nyertek névsorával. A tavaly 3115 Szatmár megyei diák részesült juttatásban.


Több száz diák esett el idén a támogatástól a jövedelemhatár módosítása miatt
Több száz diák esett el idén a támogatástól a jövedelemhatár módosítása miatt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: