2013-05-21 14:38:58• hírek • Póti Orsolya

Idén is sikeres volt a Múzeumok Éjszakája

Idén is megrendezésre került a Múzeumok Éjszakája a Szatmár Megyei Múzeum szervezésében. A megye múzeumait és a szatmárnémeti Tűzoltótornyot több mint 3600-an látogatták meg május 18-19. között.

Valamivel kevesebb érdeklődőt vonzott az idei Múzeumok Éjszakája nevet viselő rendezvény a tavalyihoz képest, ugyanis az elmúlt évben több mint négyezren, idén pedig 3605-en látogatták meg a megyében található múzeumokat az esti órákban.

A legtöbb érdeklődőt a tavaly felújított nagykárolyi Károlyi-kastély csábította: összesen 1300-an látogattak el ide a szombati nap folyamán. A kastélyban több kiállítás is várta a látogatókat, többek között a várostörténeti és a történelmi enteriőrök tárlatai.

Szombaton 14.00-22.00 óra között volt látogatható városunk szimbóluma, a Tűzoltótorony. Míg egy általános napon körülbelül harmincan másznak fel ide, a különleges rendezvény napján összesen 135-en tették meg a kilátóig vezető lépcsőfokot. látvány, a hangulat mindenképp megérte a mászást.

A hangulat, a látvány mindenképpen megérte a néhány perces mászást, és csak egyszer egy évben nyílik ilyen lehetőség, hogy a Tűzoltótoronyt a későesti órákban is látogathassuk.

A Képzőművészeti Múzeum kiállításait is sorra keresték fel a kisebb, nagyobb csoportok: közel 1100-an tekintették meg a Kis Herceg című kiállítást, az Atelier nevet viselő képzőművészeti tárlatot, és a Motor című tárlatot, melynek keretében a tasnádi Kovács család tulajdonában levő járművekkel együtt mutatták be Valer Sasu képzőművész alkotásait.



Az éjszaka 1 óráig nyitva tartó Szatmár Megyei Múzeumban sem volt panasz a látogatók számára: ide 824 személy nézte meg a történelmi részleget, valamint a nemrég megnyílt kaktuszkiállítást. A Tasnádi Városi Múzeum idén közel 260 érdeklődőt vonzott - tudtuk meg Popdan Braduti-tól, a Szatmár Megyei Múzeum munkatársától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: