2014-01-19 16:13:15• hírek • Kocsis Zoltán

Rakás díjjal jöttek haza Napkorról a szatmári böllérek

Nem kevesebb mint öt csapat képviselte idén Szatmár megyét a hagyományos, Napkoron megrendezett nemzetközi böllérversenyen. Egyik társaság sem vallott szégyent, egy szekérhátsó díjjal tértek haza.

A Nyíregyházától tizenkét kilométerre található, mindössze 3700 lakosú községben nagy hagyománya van a disznóvágásnak és a böllérkedésnek. Nem véletlen, hogy a Nemzetközi Böllérversenyt is immár tizenharmadik alkalommal szervezték meg. A csapatok szúrási, vágási és feldolgozási technikáikat mérték össze. A versenyzők a népi hagyományoknak megfelelően készítették el a disznótor finomságait, pl. a hurkát, kolbászt vagy a mindig nagy népszerűségnek örvendő toroskáposztát.

Szatmár megyét összesen öt csapat képviselte: Erdődről két egység vett részt, a délnyugati és a szatmári kistérségi társulások közös csapatot indítottak, továbbá Kaplony és Szatmárhegy is jelen volt.

Ha már ott voltak, nem jöttek el üres kézzel. A kistérségi társulatok közös csapata főzte a legjobb csorbát, a kaplonyiaknál tevékenykedett a legjobb hentes valamint övék lett a második legjobb hurka, a szatmárhegyiek készítették a harmadik legjobb kolbászt, míg az erdődiek bizonyultak a legnépszerűbbnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: