2011-05-09 15:48:32• hírek • Póti Orsolya

Idén is rajtol a "Tour de Tur"

Az Erdélyi Kárpát Egyesület immár hatodik alkalommal szervezi meg a „Tour de Tur" kerékpáros tájékozódási versenyt, melynek útvonala  a Túr menti Védett Területeken halad.

Május 28-án, szombaton hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Erdélyi Kárpát Egyesület kerékpáros tájékozódási versenye, a Tour de Túr. A verseny útvonala a Túr menti Természetvédelmi Területeken halad, és célja a Túr mente természeti értékeinek, valamint a Túr Zöld Útjának népszerűsítése. A versenyzők között idén közel 1.000 lej összértékben osztanak ki díjakat.

A verseny szabályzata szerint a távot maximum 4 óra alatt kell teljesíteni. Minden versenyző saját felelősségére vesz részt a versenyen. A benevezéshez személyi igazolvány vagy útlevél szükséges. A 18-ik életévüket be nem töltött versenyzők nevezéséhez szükséges legalább az egyik szülő vagy gyám jelenléte, aki a helyszínen írásban beleegyezik a fiatalkorú részvételébe. A verseny időtartama alatt tilos a kerékpárt kicserélni, valamint mindennemű külső segítség (autós kíséret, vontatás, kerékpár javítása mások által, stb.) igénybevétele tilos, és a versenyből való kizárást vonja maga után.

A versenyzőknek kötelező minden ellenőrző ponton sorrendben áthaladni - ezt a pontbíróktól kapott versenykártyákkal lehet majd igazolni. Minden versenyző térképet kap, amelyre be lesznek jelölve az ellenőrző pontok és a javasolt útvonal. A pontos útvonalat minden versenyző maga választja meg a térkép alapján. A szervezők három ellenőrző pontnál minden versenyző számára biztosítanak vizet és élelmiszert.

A versenyútvonal közutakra eső szakaszain a versenyzők kötelezően be kell tartsák a közlekedési szabályokat. A versenyzők számára javasolt a védőfelszerelés (sisak) használata, valamint hogy a verseny idején legyen náluk mobiltelefon.

Azok számára, akik nem kívánnak versenyezni, az egyesület tagjai egy bemutatóval egybekötött kerékpáros kirándulást szerveznek a védett területen. Csak a 14-ik életévüket betöltöttek nevezhetnek. További információ a versenyről és annak szabályairól a www.tourdetur.tur-info.ro oldalon, vagy írhatnak a tourdetur@gmail.com email címre, és érdeklődhetnek a 0743-419-443-as, vagy a 0728-150-469-es telefonszámokon.

A rendezvény május 28-án, reggel 7 órától veszi kezdetét. Délelőtt fél kilencig még várják a nevezőket, valamint sor kerül a rajtszámok és térképek átadására. Fél kilenc és fél tíz között veszi kezdetét a rajt, fél kettőre pedig várják a versenyzők beérkezését. 14 órától sor kerül a díjak átadására. Az első díj 500 lej, a második díj 300 lej, a harmadik pedig 100 lej minden kategóriában.



A VI. Tour de Tur plakátja
A VI. Tour de Tur plakátja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: