2018-03-07 09:32:19• hírek • Oszkó Viktória

Idén is pompás kokárdákat készítenek a gyerekek

Idén is megszervezték a kokárdakészítő műhelyfoglalkozást a szatmárnémeti RMDSZ székházban.

Azok az osztályok, akik úgy döntöttek, szívesen részt vennének egy osztálytermen kívüli programban, a tanító nénik vezetésével folyamatosan, mondhatni turnusokban indulnak az RMDSZ székházába, hogy szebbnél-szebb kokárdákat készítsenek és a maguk szintjén egy kicsit beleéljék magukat a forradalmi-történelmi hangulatba.


A jelentkező osztályok tanulói kis segítséggel maguk készíthetik el a nemzeti színű szalagból azokat a kokárdákat, amelyeket március 15-én többek között az iskolai rendezvényeken is viselhetnek majd. Minden gyerek minimum két kokárda összeállítására törekszik, de az sem ritka, hogy valaki annyira ráérez a feladatra, hogy akár nyolcat is befejez a foglalkozás végéig.


A diákok szorgalmasan dolgoznak azért, hogy másoknak is jusson a kokárdákból, a Szatmárnémeti Református Gimnázium harmadikos osztálya is különösen nagy lelkesedéssel esett neki a feladatnak.


"Eredetileg 29 tanuló vett volna részt a műhelyfoglalkozáson, de sajnos 7-en lebetegedtek, ami nem is csoda ebben a vírusokkal teli időszakban." - az osztály tanító nénije elmondta, hogy a gyerekek már nagyon várták a közös munkát, sokat beszélgettek a témáról, a nemzeti ünnepről és a forradalomról, természetesen a maguk szintjén.


Hogy érdekesebbé tegye a kicsik számára a történelmi tényeket, Erdei Brigitta tanító néni kitalálta, hogy a tanulókkal közösen mesét fognak írni az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiből. Amint a tanítónő elmondta, ez a korosztály még igényli a meséket, sokkal könnyebben építik be az ismereteik közé a játékosan tanult információkat, ráadásul a gyerekek megőrizhetik magyarságukat azzal, hogy jobban megismerik történelmünket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: