2017-05-31 09:29:23• hírek • Szatmar.ro

Idén is példát mutattak a munkával

Tizenegy Szatmár megyei település római katolikus fiataljai csatlakoztak a "Tettek napja" programhoz, munkájukkal segítve közösségüket.

Negyedik alkalommal hirdette meg a Püspökség ifjúsági irodája a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében a "Tettek napját", amellyel minden évben fiatalokat szólítanak meg, javasolva, hogy plébániai ifjúsági csoportjukkal közösen végezzenek valamilyen szolgálatot, munkát a "házuk táján". Az idei abban különbözött az eddigiektől, hogy nem egy, hanem két egymást követő szombaton volt lehetőség a program keretén belül tevékenykedni, megmutatni ügyességüket és otthon-szeretetüket.

Május 20-án Józsefháza, Mezőfény, Kaplony, Lázári, Krasznabéltek és a szatmárnémeti Szent Antal plébánia fiataljai, 27-én pedig Nagymajtény, Csomaköz, Fatima, Egri és Csanálos ifjúsága válaszolt a felkérésre. Az ifjúsági iroda által kiküldött felhívásban - amely a plébánosokhoz érkezett meg - javaslatok is szerepeltek arra vonatkozólag, hogy mit csináljanak a résztvevő csoportok, de többen jöttek saját ötlettel is. A két szombat során igen változatos tevékenységekkel zajlott így a Tettek napja: kaput festettek; templomot takarítottak; a plébánia kertjét és udvarát, a temetőt, a falut takarították; a falun kívüli keresztút stációit javíthatták; rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek játékokat és adták át azokat egy alapítványnak; karkötőket készítettek gyerekeknek; idősek otthonában olvastak fel és beszélgettek...

Nagyok és kisebbek, bérmálkozásra készülők egyaránt szívesen vettek részt idén is a közös munkában, amely végig jó hangulatban zajlott, de sok helyen utána közös ebéddel, játékkal meg is jutalmazták a példamutató fiatalokat. Ők idén is bizonyították, tudnak és szeretnek tenni közösségükért. Csak arra van szükség, hogy a plébánosok, hitoktatók, plébániai csoportvezetők buzdítsák őket és megadják a keretet, az időt, a szervezési segítséget nekik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: