2019-07-24 11:11:13• hírek • Bede Emőke

Idén is önkéntességre buzdítja a fiatalokat a Stea Egyesület

A Szatmár megyében 2004 óta tevékenykedő Stea Egyesület ebben az évben is elindítja az „Önkéntesség – a közösség erőforrása” nevű projektet, melynek célja nem csak abban áll, hogy felhívja a figyelmet az közösség javára gyakorolt önkéntesség fontosságára, hanem abban is, hogy valós élményekkel, első kézből származó tapasztalatokkal ruházzák fel a programban résztvevő fiatalokat.

Az idei projekt október 25-ig fut, és a résztvevők között szívesen látnak minden olyan 14 és 35 év közötti, szatmári fiatalt, aki előszeretettel próbálná ki magát önkéntesként szociális, ifjúsági, környezet- vagy állatvédelmi területen. Emellett az idei év egy újdonságot is tartogat a résztvevők számára. Hat hátrányos helyzetű és hat, más társadalmi osztályból származó fiatal egy olyan közös foglalkozássorozaton vehet részt, mely során a jövőbeni érvényesülésüket nagyban megkönnyítő tudásra tehetnek szert. A 12 fiatal a kommunikáció, a csapatmunka és az önkéntesség témája köré felépített személyiségfejlesztésen és egy szakember által irányított fotós-videós képzésen vehet majd részt, melynek eredményeit egy kiállítás formájában mutathatják meg majd a szatmári közönségnek.


„A körülöttünk élők felé tanúsított érdektelenség abból a sajnálatos tényből táplálkozik, hogy napjainkban minden az anyagi nyereség körül forog, és ha valamit fizetség nélkül kell megcsinálni, az egyszerűen időpocsékolás. Az előttünk álló projekt fő célja, hogy megváltoztassuk ezt a mentalitást és pozitív képet alakítsunk ki a közösség javára fordított önkéntességről, hiszen ebből nem csak a támogatottak, de maguk az önkéntesek is rengeteget nyerhetnek” – mondta el Cristina Bala projektfelelős.


Mindazok, akiket érdekel az „Önkéntesség – a közösség erőforrása 2019” projekt, bátran tárcsázhatja a 0743 174 169-es vagy a 0361 884 330-ás telefonszámot, de lehet írni az asociataiastea@gmail.com címre is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: