2015-08-24 12:38:28• hírek • Hirdetés

Idén is megtartották a Bükki Néptáncfesztivált

Vasárnap, augusztus 23-án került megrendezésre a bükki népviselet, ének és néptánc fesztiválja.

Az ,,Oteloaia" 2015 - LIX. Bükki Néptáncfesztivált a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ szervezi a Szatmár Megyei Tanács támogatásával, a Szatmár Megyei Prefektúra és a Homoródi Polgármesteri Hivatal és a helyi tanács közreműködésével.

A fesztiválon jelen volt Eugeniu Avram prefektus, Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Ciprian Ardelean, Victor Ponta miniszterelnök tanácsadója, Robert Laszlo, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója.

Adrian Stef tanácselnök beszédében ismét biztosította a helyi lakosokat támogatásáról. Az Otealoaia-i tó partján felállított színpadon számos népdalénekes és néptáncegyüttes lépett fel: a homoródi néptáncegyüttes, Nicolae Muresan, Leontina Dorca és a Cununita néptáncegyüttes, Maria Carmen Sas és a Cununita Nǎzdrǎvanǎ néptáncegyüttes, Malvina Madar Iederan és a szokondi Dantausii Codrului, Maria Petca Poptean és a tartolci Magura néptáncegyüttes, a nagykárolyi Ceatara, a girókutai Mugurasii Codrului néptáncegyüttes, a Máramaros megyei Bǎiţa de sub Codru néptáncegyüttes, a tasnádi Codruleţul néptáncegyüttes, Nicu Pop és a vámfalui néptáncegyüttes, az erdődi Cetatea Codrului és a szilágykorondi néptáncegyüttes.

Az Oteloaia-i fesztivált immár 59 éve rendezik meg, mely az egyik legfontosabb bükki rendezvény. Az egy napos rendezvényen a helyi lakosok bükki népviseletbe öltöznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: