2011-10-17 10:59:08• hírek • Póti Orsolya

Idén is megszervezik az Adj, király, katonát!

A Magyar Ifjúsági Tanács idén is megszervezi az Adj, király, katonát! Vetélkedőt
A Magyar Ifjúsági Tanács idén is megszervezi az Adj, király, katonát! Vetélkedőt

Az Adj, király, katonát! vetélkedőt ebben az évben is megszervezi a Magyar Ifjúsági Tanács. A vetélkedőre már várják a IV-VIII. osztályos szatmári diákok, és a szervezésben részt venni vágyók jelentkezését.

A magyar népi játékról elnevezett vetélkedő célja, hogy az összeállított szöveggyűjtemény és a verseny próbái során a résztvevőkben felértékelődjék a család szerepe. A verseny során a családközpontú életszemlélet közvetítése a cél, és a gyermek szerepének kihangsúlyozása a család, a társadalom szempontjából.

A versenyzőknek olyan próbákat kell majd kiállniuk, mint a címerrajzolás, himnuszköltés, pantomimozás, jelenetek előadása. Az ügyességi és gyorsasági próbák során a szervezőbizottság felméri azt is, hogy a diákok alaposan ismerik-e a vetélkedőre összeállított mesékből és versekből álló szöveggyűjteményt.

A vetélkedő szervezésében bárki - tanár, lelkész, civil szervezet képviselője, polgármester - részt vehet. Jelentkezni Bardócz Csabánál lehet a 0742-871-575-ös telefonszámon, vagy a bardoczesamit@yahoo.com e-mailcímen. Ő ad eligazítást arról, hogy ki hogyan tud bekapcsolódni a településéhez legközelebb eső helyi vetélkedőbe.

Ha a IV-VIII. osztályosok közül szeretne részt venni valaki a vetélkedő-sorozatban, akkor írjon a fent említett címre, vagy tárcsázza a 0742-871-575-ös telefonszámot. Jelentkezni október 30-ig lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: