2013-01-09 16:45:19• hírek • Póti Orsolya

Idén is megszervezik a Mike-túrát

Február 2-án, szombaton a Mike-csúcsra látogathatnak a túrázni vágyók
Február 2-án, szombaton a Mike-csúcsra látogathatnak a túrázni vágyók

A hagyományokhoz híven a Szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület idén is megszervezi a Mike-túrát.

Kiadós túrával kezdi az új évet a szatmári EKE, hiszen február 2-án, szombaton a Mike-csúcsot tűzte ki célul. A kirándulók idén is vonattal teszik meg az oda-vissza utat. A találkozó időpontja február 2-a, szombat reggel 8.15 óra, helyszíne pedig a szatmárnémeti vasútállomás.

A vonat Szatmárnémetiből 8.20 órakor indul és 9.39 órakor érkezik Avasfelsőfaluba, ahonnan kezdetét veszi a gyalogtúra. Az 1011,6 méteres Mike-csúcsot a Nagy-Tálna völgyen, majd a Bráda- völgyen át közelítik meg a kirándulók, a csúcson pedig elfogyaszthatják a már hagyományos „csúcs-bundáskenyeret", ebéd után pedig leereszkednek a Büdossári-medence irányába.

A túra keretében Vámfalu érdekességeit is megtekintheti a csapat, addig amíg elérkeznek a település vasútállomására. Onnan a 19.02 órási vonattal utaznak vissza Szatmárnémetibe. Minden résztvevő számára kötelező a téli körülményeknek megfelelő ruházat és lábbeli.

Ha lesz elegendő hó, akkor a Mike-csúcsról a hagyománynak megfelelően gatyafékkel ereszkedik le a csapat, ezért ajánlott műanyagzsákot, popsi-tepsit és egyéb csúszó alkalmatosságot vinni.

Bővebb információkért fordulj Márk-Nagy János túravezetőhöz a 0721-514137-os telefonszámon.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: