2013-03-26 18:55:00• hírek • Póti Orsolya

Idén is megrendezték a TERRA Földrajzversenyt

Március 23-án, szombaton került megrendezésre a TERRA Országos Földrajzverseny megyei szakasza. A verseny eredményeiről a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatott.

A Balcescu-Petőfi Gimnázium adott otthont szombat délelőtt TERRA Országos Földrajzverseny megyei szakaszának, amelyet V-VII. osztályos diákok számára hirdettek meg. A vetélkedőn összesen 57 Szatmár megyei diák vett részt - derül ki a tanfelügyelőség legfrissebb közleményéből.

A versenyt három, V., VI. és VII. osztályosok kategóriájában szervezték meg, és az országos döntőn a kategóriák első három helyezettje vehet részt.

Az V. osztályos versenyzők közül első lett Sima Vasile, a Nagytarnai Műszaki Líceum diákja, második lett Coman Emanuel, a Ioan Slavici Főgimnázium diákja és a képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig Butur Márk, a Grigore Moisil Gimnázium tanulója állt.

A hatodikosok közül első díjban részesült Borneas Cristian, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja, második lett Ducai David, a Ion Creanga Gimnázium tanulója és harmadik helyet ért el Harcaian Andrei, a Mihai Eminescu Főgimnázium diákja.

A VII. osztályosok kategóriájának legjobbja Salajan Marina, a Ion Creanga Gimnázium tanulója lett, második díjban részesült Vadan Alexandra, aki szintén a Ion Creanga Gimnáziumot képviselte és harmadik lett a Kányaházi Gimnázium diákja, Gavrau Mariana.

A TERRA országos szakaszára április 27-én kerül sor és online zajlik, videó-felügyelettel ellátott tantermekben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: