2013-04-02 17:38:57• hírek • Póti Orsolya

Idén is megrendezték a Recitatio versenyt

Immár hetedik alkalommal került megrendezésre a Recitatio elnevezésű szavalóverseny a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, a Szatmár Megyei Tanács és az Észak-nyugati Írók Egyesületének szervezésében.

A Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia adott otthont március 29-én annak a rendezvénynek, amelyen a résztvevőknek szatmári írók, költők műveit kellett előadniuk.

A szavalóversenyen olyan alkotók művei hangzottak el, mint: Adrian Matus, Aurel Popp, Ioan Andreica, Floarea Andreica, Dsida Jenő, Damian Stan, Dumitru Ţimerman, Ioan Nistor, Róbert László, Constantin Prunoiu,George Boitor, Ion Bala, Betty Kirchmaier Donca, Vasile Mic, Ioana Elena Koka. Ioan Gavrilaş, Gabriel Raţiu, Felician Pop, George Vulturescu, Maria Bonea, Ioan Ghiur, Ion Vădan, Ovidiu Suciu, Szilágyi Domokos és Ioan Halmi Negreşteanu.

A rendezvényt Felician Pop, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója nyitotta meg, majd Adrian Ştef megyei tanácselnök is köszöntötte a meghívottakat és a versenyen résztvevő diákokat.

„A Recitatiot évről évre nagyobb érdeklődés kíséri a diákok és a tanárok részéről egyaránt. Ezért köszönet illeti elsősorban Felician Pop költőt, aki sokat tett azért, hogy idén is létrejöhessen ez a rendezvény és ezáltal a diákok ismerkedjenek megyénk költészetével" - mondta el Adrian Stef.

A vetélkedőre összesen ötven tanuló jelentkezett a következő tanintézményekből: a Mihai Eminescu Főgimnáziumból, a Doamna Stanca Főgimnáziumból, a Ioan Slavici Főgimnáziumból, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból, az Aurel Popp Művészeti Líceumból, a Constantin Brăncuşi Szakközépiskolából, Gheorghe Dragoş Közgazdasági Iskolaközpontból, a Nagytarnai Műszaki Líceum, a Nagykárolyi Elméleti Líceumból, a sárközi George Bariţiu Műszaki Gimnáziumból és a Tasnádi Ipari Líceumból.

A versney díjazottjai:

A szavalóversenyen két kategóriában díjazták a résztvevőket, egyénileg és csoportosan is. A csoportok kategóriájában a Tasnádi Ipari Líceum és a Gheorghe Dragoş Közgazdasági Iskolaközpont diákjai bizonyultak a legjobbnak, míg az egyéni csoportok első helyezettje Sergiu Fogaş (Nagykárolyi Elméleti Líceum), Varga Erzsébet (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum) és Diana Ziman lett.

Második helyen Petruţa Trif, Ciobanu Evelin, Hart Edina (Kölcsey Ferenc Főgimnázium) végzett, a harmadik pedig Galiger Barbara (Kölcsey Ferenc Főgimnázium), Pengász Attila (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum) és Dumitru Surd (sárközi George Bariţiu Műszaki Gimnázium) lett.

A szervezői továbbá nyolc dicséretet osztottak ki és minden szavaló részvételi oklevelet kapott.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: