2013-03-22 18:32:34• hírek • Póti Orsolya

Idén is megrendezték a Könyvbarátok vetélkedőjét

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium adott otthont a Könyvbarátok című irodalmi vetélkedőnek, amely immár nyolcadik alkalommal került megrendezésre a LiterArt és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szervezésében.

A versenyen olyan V-VIII. osztályos tanulók mérhették össze a tudásukat, akik a kötelező tananyagon és a kijelölt házi olvasmányokon kívül a magyar írók és költők más művei iránt is érdeklődnek.

A verseny célja a tanulók irodalmi ismereteinek bővítése, kreativitásuk fejlesztése, szókincsük gyarapítása, a szövegértési és kifejezési készség fejlesztése és természetesen a szép magyar beszédre való nevelés.

A március 22-én, péntek délután 14 órától megrendezett megyei szakaszon összesen tizenhárom, négytagú csapat vett részt.

A pontozás alapján a nagykárolyi 2-es Számú Általános Iskola „Legite-Lexikonok" csapata - Kovács Péter, Veres Anett, Elekes Vivien, Schlachter Kincső (felkészítőjük: Balla Lóránt) - nyerte a versenyt, második lett a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum „Lapozgatók" csapata - Szejke Dóra, Ghiurutan Bura Péter, Gordán Dalma, Zolcsák Mátyás (felkészítőjük: Szász Anikó) -, míg a harmadik helyezést a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola „Böngészők" csapata - Bocz Henrietta, Tátrai Henrietta, Vieser Hajnalka, Wégendt Erich (felkészítőjük: Fazakas Erika) - nyerte el.

Különdíjban részesült a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola két csapata, a „Mentalisták" - Lovas Dalma, Glózer Laura, Tivadar Zita, Szolomájer Noémi, felkészítő: Rus Annamária - és a „Botcsinálta detektívek" - Leiti Bence, Găman Dávid, Botos Dávid, Szilágyi Tekla (felkészítő tanár: Úr Erzsébet).

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: