2013-01-17 18:29:35• hírek • Póti Orsolya

Idén is megrendezik a Zenészek Szilveszterét

Sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezők január 17-én a Zenészek Szilvesztere elnevezésű rendezvényről, amely immár 28. alkalommal kerül megrendezésre Szatmárnémetiben.

Deac Mircea, Petrica Muresan, Dacian Codreanu zenészek és Olimpia Silaghi, a szatmárnémeti Adormirea Maicii Domnului Egyesület képviselője tartott január 17-én, csütörtökön sajtótájékoztatót a Piramida étteremben. Ugyanis ott kerül megrendezésre idén a Zenészek Szilvesztere, melynek már 27 éve töretlen sikere van a zenészek, családtagjaik és a nem szakmabeliek körében.

A Zenészek Szilveszterét első alkalommal 1985-ben szervezték meg az Aurora vendéglőben, két év kivételével, pedig minden évben megrendezésre került városunk közismert éttermeiben.

Mircea Deac elmondta: 2013-tól akár a Művészek Szilvesztere nevet is felveheti a rendezvény, ugyanis a bálon nem csak a szatmári zenei élet képviselői lesznek jelen. A népzenei előadókon, lemezlovasokon, énekeseken és hangszereseken kívül, részt vesznek még tehetséges táncosok és humoristák is.

A rendezvénynek karitatív jellege is van, hiszen az „Adormirea Maicii Domnului" Egyesület kezdeményezését is támogatják a rendezvény során. A nonprofit egyesület az elmúlt évben kapta meg használatra a 15-ös lakónegyedben található kazánházat, melyet egy nappali otthonná alakítanának, ahová a rászoruló gyerekeket várnák meleg étellel és különféle foglalkozásokkal.

Már több alkalommal is szerveztek jótékonysági rendezvényeket a Szent Tatiana Nappali Gyermekotthon javára, de még mindig nem gyűlt össze annyi pénz, hogy az egyesület tagjai hozzákezdjenek a kazánház rehabilitálásához.

A több évtizedes szokással ellentétben a bálra most nem egy pénteki napon, hanem csütörtökön kerül sor azért, hogy minden meghívott zenész-művész részt tudjon venni. Az érdeklődőket így január 31-én, csütörtökön 20 órától várják a Piramida étteremben megrendezésre kerülő bálra, melyre egy belépőjegy ára 100 lej. Az összeg magába foglalja a zenét, az ételeket és az italokat.

Belépőket január 21-től, hétfőtől igényelhetnek a szórakozni vágyók, a 0740-429-525-ös (Dacian Codreanu) és a 0722-733-215-ös (Mircea Deac) telefonszámokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: