2009-11-11 12:45:09• hírek • Ferenczi Noémi

A Művészeti Iskola Napjai

A Szatmár Megyei Művészeti Iskola november 16. és 21. között változatos és izgalmas programokban gazdag rendezvénysorozatra készül, ugyanis idén is megtartják az Iskola Napjait.

Az idei rendezvénysorozat programját szerdán sajtótájékoztató keretében ismertette az iskola igazgatója, Mircea Deac. A Művészeti Iskola Napjainak megnyitójára november 16-án, hétfőn kerül sor a Dinu Lipatti Filharmóniában délután 17 órai kezdettel. A megnyitón az iskola növendékei és a magyarországi Téglásról érkező testvériskola tanoncai közös produkcióval lépnek majd fel, majd a szünetben képzőművészeti és fotókiállítás megnyitóra kerül sor a filharmónia előcsarnokában - magyarázta az igazgató.

A rendezvény minden napján délután 17 órai kezdettel kezdődnek majd a programok. A második napon, kedden a kolozsvári Dou Melos komolyzenei együttes lép fel a Poesis multikulturális központban. A következő napon elsősorban a népzene kedvelőit kényeztetik majd a szervezők. Az Alkotóházban megrendezésre kerülő programokon részt vesznek az iskola volt növendékei is.

Csütörtökön a Művészeti Iskolában pop-rock koncerttel fogják szórakoztatni az érdeklődőket szintén délután 17 órai kezdettel. Másnap komolyzenei szólóestre kerül sor a Művészeti Múzeumban, melyen fellépnek a "Gaudeamus" énekkar tagjai is.

Ahogyan az elmúlt években is a „Szívem dallamai" zenei fesztivál és verseny zárja majd a rendezvénysorozatot. A fesztivált, melynek ezúttal is a filharmónia ad otthont - az eddiginél jóval nagyobb érdeklődés övezte. Összesen 7 középiskolás együttes és körülbelül 20 egyéni fellépő nevezett be. A díjazottak pénzjutalomban részesülnek - tette hozzá Deac.


A tavalyi évben szintén a Szívem dallamai fesztivállal zárult a rendezvénysorozat
A tavalyi évben szintén a Szívem dallamai fesztivállal zárult a rendezvénysorozat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: