2011-11-03 13:43:56• hírek • Póti Orsolya

Idén is megrendezik a Szatmári Művészeti Iskola Napjait

Immár hagyománnyá vált a „Szatmári Művészeti Iskola Napjai" elnevezésű rendezvénysorozat megszervezése. Idén november 23-27. között kerül sor a zenében, táncban és képzőművészeti alkotásokban gazdag rendezvényre.

A Szatmári Művészeti Iskola Napjainak színvonala évről évre csak nő, hiszen míg évekkel ezelőtt alig egy napot ünnepeltek a diákok és tanárok, idén öt napot szánnak a különféle eseményekre. A rendezvényen részt vesznek az intézmény magyarországi testvériskolájának, a téglási II. Rákóczi Ferenc Művészeti Iskolának diákjai és tanárai is.

A rendezvénysorozat a szatmári és a téglási iskola diákjainak közös képzőművészeti kiállításával nyílik meg november 23-án, 15 órakor a Szatmár Megyei Tanács galériájában, majd 18 órától népzenei előadással folytatódik a Művészeti Iskola dísztermében.

November 24-én, 17 órától könnyűzenei műsorral mutatkoznak be az iskola diákjai, másnap pedig klasszikus gitárestre kerül sor a Poesis Multikulturális Központban. A rendezvénysorozat keretében mutatják be november 24-én azt a színdarabot és zenés előadást, amelyet a „A családi erőszak megelőzése" akció keretében szerveztek a Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság közreműködésével.

Zárásképpen sor kerül a "Szívem Zenéje" elnevezésű pop-rock zenei versenyre, amelyet ötödik alkalommal szervez meg a Művészeti Iskola. A vetélkedőnek idén is a „Dinu Lipatti" Filharmónia ad otthont. A versenyen részt venni szándékozók november 18-ig jelentkezhetnek az iskola székhelyén, a Ioan Slavici utca 6. szám alatt. A tavalyi rendezvényen mintegy 17 szólista és hat együttes lépett fel megyénkből, azonban idén más szomszédos megyék művészeti iskoláit is meghívják, újítás képen - tudtuk meg Varga Máriától, a Szatmári Művészeti Iskola sajtóreferensétől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: