2016-09-04 10:51:46• hírek • Kocsis Zoltán

Idén is megemlékeztek a legnagyobb magyarról Kőszegremetén

Idén is szép számban jelentek meg Kőszegremetén azok, akik fontosnak tartják múltunk és dicső őseink emlékének őrzését, életben tartását. A mintegy félezer fős magyar település az elmúlt évtizedben a szatmári Széchenyi-kultusz központjává vált, a legnagyobb magyarnak emléket állító obeliszken szombaton is elhelyezték a tisztelet koszorúit.

Az ünnepség déli 12.00-kor ünnepi istentisztelettel kezdődött, amelyet egy órás megemlékezés követett. Gróf Széchenyi István emlékét és szerepét Pechy Mária, a budapesti Országos Széchenyi Kör elnöke elevenítette fel és méltatta, majd a jelenlévők megkoszorúzták az obeliszket. Koszorút helyezett el többek között Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács és a megyei RMDSZ elnöke, valamint Erdei István parlamenti képviselő is. A délutánt egyfajta falunapi, kulturális programokkal teli rendezvénysorozat tette teljessé.

Fontos megemlíteni, hogy az eseményre ingyenes buszjárattal lehetett eljutni, de a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ és a Szatmári Erdélyi Kárpát Egyesület kerékpáros túrát is szervezett Színérváralja és Avasújváros érintésével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: