2009-05-05 15:03:27• hírek • Ferenczi Noémi

Idén is lesznek fejlesztések

A tervek szerint idén majdnem 5 millió lej jut a szatmárnémeti víz-, és csatornahálózat fejlesztésére az Apaserv költségvetéséből.

A tavalyi évben közel 4 milliót költöttek a víz- és csatornahálózat karbantartására, korszerűsítésére. Az erre szánt összeg nagy részét, vagyis valamivel több mint 2 milliót a vízhálózat modernizációjára fordították.

A tervek szerint, idén a modernizációra elkülönített összegből hét szivattyúállomást fognak rendbetenni Szatmárnémetiben, illetve jó néhány szakaszon kicserélik a vízvezetékeket: Szatmárzsadány és Szatmárnémeti között, a Turului és a Bârgăului, a Caritas és a Turului, valamint a P.Ispirescu és Basmelor utcák között. Karbantartási munkálatokat fognak végezni továbbá a Dorobanţilor és a Căprioarei utca vezetékén, illetve új csatornát fektetnek le a Brediceanu utcán.

Vízhálózat-bővítés a Károlyi úton is várható. A közfürdő, az ortodox líceum, az uszoda és az ANL lakások környékén is bővíteni fogják a vízhálózatot - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Leitner János, az Apaserv igazgatója.

A szennyvízhálózat modernizációjára a Caritas- Turului, Szatmárzsadány és Szatmárnémeti, a Chendi, a Grigore Ureche, Mahatma Ghandi utcán fog sor kerülni, a Brediceanu utcán pedig kiépítik a csatornahálózatot. Ezek mellett több szivattyúállomást is korszerűsítenek.

Nagykárolyban is lesznek fejlesztések, ezek közül a legfontosabb az Ágoston utcai csatornarendszer kiépítése, amelynek a költsége eléri a 163 030 lejt. Tasnádon 82 háztartást fognak a szennyvízhálózathoz csatlakoztatni,  ezek a munkálatok az előzetes számítások alapján 243 950 lejbe kerülnek - tette hozzá Leitner.

A rehabilitáció alatt álló közfőrdőt is bekötik a hálózatba

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: