2009-12-07 12:06:15• hírek • Ferenczi Noémi

Idén is lesz karácsonyi vásár

Az Aranykapu Kulturális Egyesület idén is megszervezi hagyományőrző kézműves vásárát Szatmárnémeti központjában, a Coposu sétányon.

A főszervező, Nezezon Enikő elmondása szerint, idén kicsit változatosabb programokra készülhetnek a szatmáriak, ugyanis gyerekelőadások és valószínűleg, szabadtéri koncert is színesíti majd az ünnepvárást. Az idén először a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Képzőművészek Egyesülete, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség is betársult a szervezésbe, a Megyei Tanács pedig 10 ezer lejjel járult hozzá a rendezvény megszervezéséhez.

A kézműves vásár december 15. és 23. között várja majd az érdeklődőket, naponta délelőtt 10 és este 20 óra között. Körülbelül 14 standon kínálják majd portékáikat a szatmári, máramarosi és Kolozs megyéből érkező kézművesek.

A vásár célja a tucatáruk helyett kézzel készített, igényes népművészeti, hagyományos használati és egyedi iparművészeti alkotásokat kínálni az érdeklődők, vásárlók elé, ezzel is meghittebbé téve az ünnepi időszakot. Vásárolhatunk majd nemez- és textilkalapokat, kiegészítőket, bőrdíszműveket, féldrágakő-, gyöngy- és kerámiaékszereket, ünnepi képeslapokat, gyertyákat, szalmadíszeket, ünnepi dekorációkat, terítőket, illetve fából vagy kerámiából készült használati tárgyakat.

„A vásár keretében egy színpadot is felállítunk, melyen gyermekelőadások lesznek, ezen kívül szeretnénk egy szabadtéri koncertet is megszervezni. A vásárra kilátogatók nem csak kézművestermékeket hanem forralt bort és kürtöskalácsot vásárolhatnak. A tavaly először egy kertész is csatlakozott a vásár kézműveseihez, aki elő fákat hozott. Ezzel is szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy mekkora pusztítás megy végbe minden évben a fenyőfák kivágásakor"- magyarázta a szervező.


A tavalyihoz hasonlóan hangulatos vásárra számíthatunk
A tavalyihoz hasonlóan hangulatos vásárra számíthatunk


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: