2010-03-05 14:26:32• hírek • Kótai Levente

Idén is lesz hőszigetelési program

Újra jelentkezhetnek a tömbházak a hőszigetelési programba.

A helyi költségvetés elfogadásával ismét megnyílt a lehetőség a lakástulajdonosi szövetségek előtt. A hőszigetelési programban való részvételi szándékukat már jelezhetik a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal energetikai osztályán. Az idén  feliratkozók jövő évre várhatják otthonaik szigetelését, amennyiben igénylésüket szabályosnak ítéli az önkormányzat és a Fejlesztési Minisztérium szakmai ellenőrző testülete.

A program előnye, hogy a lakosok a hőszigetelés árának csak 20%-át kell saját zsebből összepótolják. A Fejlesztési Minisztérium 50%-ot, míg a helyi önkormányzat 30%-ot tesz hozzá a teljes összeghez. A rehabilitálás a tetőzet, a pince, a külső falak polisztirollal történő szigetelését foglalja magába, valamint a nyílászárók cseréjét - tájékoztatott szerkesztőségünk kérésére Anderco Vasile, a Polgármesteri Hivatal munkatársa.

Egy lakótársulás akkor igényelheti a támogatást, ha annak közgyűlésén egyszerű döntéssel megszavazzák azt a lakók. Továbbá nyilatkozatban kell garantálják, hogy a felújítás elkezdésekor rendelkezni fognak a saját 20%-ukkal. A beruházás teljes folyamatát gyakorlatilag az önkormányzat irányítja, már az első lépések megtételében is segítenek. Az érdeklődők a Polgármesteri Hivatal Energetikai Osztályához fordulhatnak részletes felvilágosításért.

Azok akik a tavaly nyújtottak be kérést, az idén számíthatnak a kivitelezésre. Összesen 11 tömbház részesül a 3 689 000 lejes keretből. Ezek a Vasile Lucaciu 55, Milcov 7/T6/B, Jiului 2/37, Stâng Someș T1 șs T3, Postăvaru 10/13, Octavian Goga T2, Ion I.C. Brăteanu 7, Muncii 9/H9, Transilvania 4, Mioriței 2. jelzésű tömbházak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: