2013-11-21 18:02:47• hírek • Kocsis Zoltán

Idén is lesz gigazászló a Közigazgatási Palotán

A megyei és városi önkormányzat vezetői néhány hete határozottan jelentették ki, hogy december elsejére biztosan elkészül a már két éve beígért, rekord méretű zászlótartó rúd. Ebből természetesen azóta sem lett semmi, ám aki attól tartott, hogy az ország legfontosabb ünnepe elmúlhat gigazászló nélkül Szatmárnémetiben, azt meg kell nyugtatnunk: idén is lesz mit csodálnunk.

Szerencsénkre ugyanis ezt a zászlótartót már 1984-ben megépítették, és úgy hívják, hogy Közigazgatási Palota. „A cél az, hogy december elsején méltó módon ünnepeljünk. Ehhez szükséges az, hogy a zászlót és a román himnuszt megfelelő módon tiszteljük, népszerűsítsük. A legjobb mégis az lenne, ha a nemzeti identitása erősödne minden szatmárinak. Attól függetlenül, hogy ki milyen nemzetiségű nem szabad elfelejteni, hogy Romániában él", jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Adrian Stef megyei tanácselnök.

Tavalyhoz hasonlóan tehát idén is kikerül az ország egyik legmagasabb épületére a gigantikus, 32,6 méter hosszú, 9,6 méter széles, 313 négyzetméter területű, 232 kilogramm súlyú zászló. Ezen kívül Stef külön felhívta a figyelmet, hogy kétezer normál méretű nemzeti lobogót vehet át bárki a megyei tanácstól, aki ki akarja tenni azt a nemzeti ünnepen háza, lakása ablakába, erkélyére. Emellett további 3000 kis méretű zászlót osztanak majd szét azok között, akik a főtéren ünnepelik Erdély Romániához való csatolását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: