2012-02-02 16:17:04• hírek • Szatmár.ro

Böllérverseny a hétvégén

Amint a tavalyi remekül sikerült debütálás után várható volt, az RMDSZ Szatmár megyei szervezte második alkalommal is megszervezi böllérversenyét. A szombati alkalom helyszíne Túrterebes lesz, ahol a helyi szervezők már néhány napja dolgoznak a vásártér előkészítésén, hogy az tökéletes színhelye legyen a Böllérversenynek.

Előreláthatóan közel negyven csapat tagsága fog majd dideregni a reggeli farkasordítónak jósolt hidegben. A Szatmár megyei RMDSZ-es vagy RMDSZ-közeli csapatok között van egy kakukktojás: egy kovásznai csapat is jelen lesz a böllérverseny 37 indulója között.

A böllérek illetve segédeik összesen kilenc versenyszámban mérettethetik meg tudásukat. Díjat kap majd a legjobb fogópálinka, a legfinomabb toroskáposzta, a leggyorsabb disznóbontó-társaság (a szúrás idegfeszítő pillanataitól kezdve a sertés asztalra kerüléséig), a leghosszabb hurka, illetve kolbász, a legfinomabb véres-hurka készítője, a legízletesebb májas-hurka készítője, továbbá a legínycsiklandóbb kolbász és a legfinomabb forralt bor készítője.

A versenyen jelen lesz Csehi Árpád Szabolcs, a megyei önkormányzat elnöke, a szövetség megyei vezetője, továbbá meghívást kapott az alkalomra Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Ritli László jelenlegi és Cseke Attila korábbi egészségügyi miniszter. A versenyzők reggel hét órakor gyülekeznek majd a túrterebesi vásártéren, nyolc órakor kezdődik a disznóvágás és 15.30-kor lesz a díjátadás. Az a csapat nyer, amely a különböző kategóriákban a legtöbb első helyet szerezte. A díjátadások után pedig kezdetét veheti a mulatozás!

Böllérverseny - már javában zajlik a terep előkészítése

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: