2013-01-16 12:52:25• hírek • Póti Orsolya

Idén is lesz böllérverseny

Az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete Böllérversenyt rendez Nagykárolyban, február 2-án, szombaton 7 órai kezdettel. A sertést a benevező csapat előzetesen kell igényelje, de a csapatok saját sertéssel is jelentkezhetnek a versenyre - tájékoztatta a Szatmár.o-t Tasnádi István szervező.

Immár harmadik alkalommal szervez Böllérversenyt az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete. A rendezvény nagy népszerűségnek örvend a szatmáriak körében, hiszen az első versenyen 23 csapat, a másodikon pedig már 42 csapat mérte össze ügyességét.

A Böllérversenynek idén a nagykárolyi állatvásár helyszíne (egy körülbelül 70x60 méteres beton plató) ad majd otthont, ahol biztosítva lesz elektromos áram és a boncoláshoz szükséges rakodórács is.

A benevező csapatok legkésőbb január 28-ig írásban vagy a megadott telefonszámon kell jelezzék részvételi szándékukat. A versenyzők a disznóperzseléshez való szalmát is előzetesen kell igényeljék. A csapatokban résztvevő személyek száma nincs korlátozva. Minden résztvevő csapat hozza magával a disznótoros ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalókat (szerszámok, asztalok, sátor, tűzhely, edények, gázpalackok, rizs, bél, fűszerek, stb.).

A feldolgozandó disznóról fogyasztásra alkalmasságát állatorvosi igazolással kell bizonyítani. Állatorvos és egészségügyi pont a helyszínen is lesz.

A disznószúrás, az előírt európai normák miatt, csak kimondottan a kábítószerszám használata után következhet be, amelyet a szervező a helyszínen biztosít. A rendezvény nívóját növelheti ha mindenki hoz magával tájjellegű tárgyakat - pl. fateknő, régi hurkatöltő -, amelyeket kiállíthatnak az önöknek kijelölt területre.

A helyszínen büfé is várja azokat, akik nem vesznek részt a versenyben.

A résztvevők a következő kategóriákban versenyezhetnek:

    - a toroskáposzta
    - a leggyorsabb disznóbontó (szúrástól a disznó asztalra kerüléséig)
    - a leghosszabb hurka készítője
    - a leghosszabb kolbász készítője
    - a legfinomabb véres hurka készítője
    - a legfinomabb májas hurka készítője
    - a legfinomabb kolbász készítője
    - a legfinomabb forralt bor készítője

Előzetes programtervezet:

7.00   - találkozó Nagykárolyban, a helyek kijelölése, berendezkedés.
8.00   - A rendezvény hivatalos megnyitója, majd disznófogás és vágás, perzselés és feldolgozás és közben zajlik a fogópálinka zsűrizése
12.00  -a forralt bor zsűrizése
14.00 - a disznótoros ételek zsűrizésének kezdete
15.30 - a böllérverseny nyerteseinek kihirdetése, díjátadás
16.00 - mulató

A Böllérverseny győztes csapata az lesz, amely a legtöbb versenyszámban első helyezést ért el. További információkat a 0261-713-566-os vagy a 0746-638416-os telefonszámon kaphatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: