2011-05-03 19:09:34• hírek • mti

Idén is lesz Tusványos

Több ezer résztvevőt várnak az idei Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborba, amelyet július 19. és 24. között tartanak Tusnádfürdőn.

Tusványoson ezúttal is terítékre kerülnek az aktuális politikai és közéleti témák, a jelenlévők ugyanakkor gazdag koncertkínálatból is válogathatnak.

A rendezvény főszervezője, Sándor Krisztina a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) képviseletében a lap érdeklődésére elmondta: az idei szabadegyetem és diáktábor központi témája az elmúlt időszak politikai folyamatainak egyfajta összegzése, áttekintése, illetve a magyarországi választások hozta új lehetőségek bemutatása lesz, különös tekintettel a nemzetpolitikai rendszerváltásra, illetve az egyszerűsített honosítás kérdéskörére.

Mint minden alkalommal, a "rövidnadrágos politizálásnak" teret biztosító rendezvény az idén is kiemelten foglalkozik a magyar–román és a magyar–magyar párbeszéddel. Tusványos politikai témájú programjai még nem nyilvánosak, a főszervező ígérete szerint a meghívott előadók listáját később teszik közzé.

A koncertek, szabadidős programok ezúttal is fontos részét képezik majd a rendezvénynek, Sándor Krisztina szerint a szervezők ebben az évben is igyekeznek változatos zenét szolgáltatni a tábor ideje alatt. Az állandó fellépőnek számító csíkszeredai Role zenekaron kívül többek közt a Kiscsillag, az Edda Művek, a Budapest Bár és a Ghymes kapott meghívót a rendezvényre, de fellép még a Nagy Feró vezette Beatrice, az Intim Torna Illegál, a Magna Cum Laude is.
A zenei program egyik fénypontjának ígérkezik az Illés Lajos-emlékkoncert is, amelynek keretében több sztárvendég közreműködésével idézik fel az Illés-együttes alapítójának munkásságát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: