2012-05-03 15:13:43• hírek • Kocsis Zoltán

Idén is lesz Szatmáron Készült

A Német-Román Gazdasági Egyesület (DRW), a Kisiparosok Kamarája és a Grand Mall, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogatásával idén május 17-19-én is megrendezi az EXPO 2012 - Szatmáron Készült elnevezésű termék- és piacmustrát.

Az eseményen megközelítőleg hatvan Szatmár megyében tevékenykedő, német vagy német-román vegyes tulajdonban lévő, esetleg olyan romániai cég jelenik meg, amely tagja a fentebb említett egyesületnek. Az EXPO május 17-én, 11.00 órakor nyitja meg kapuit, a termékeket pedig a nagyközönség 10.00-18.00 órák között minden nap megtekintheti a Grand Mallban. A bemutatók között olyan óriások lesznek, mint a Draxlmayer, a Contitech, a Polipol, a Volksbank vagy a Raiffeisen Bank.

Amint azt az előző években megszokhattuk, az eseménynek jeles vendégei is lesznek. Ilyen Christoph Bergner és a Maria Müller, a német szövetségi kormány belügyminisztériumának államtitkára illetve igazgatója, továbbá Christian Olasz temesvári német konzul, Josef Karl, Németország bukaresti nagykövetének helyettese vagy Helmut Berner, a Németországban Élő Svábok Szövetségének elnöke.

Dan Brumboiu, a DRW elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, az utóbbi évek sikeres rendezvényeinek folytatását remélik az idei EXPO-tól. „Meggyőződésem, hogy egy közösség fejlődése szempontjából a gazdasági stabilitás és erő mellett a kulturális értékek, hagyományok megőrzésére is szükség van", mondta. Éppen ezért a Szatmáron Készült egybeesik a „Német Kulturális Napokkal" (május 18-19) valamint svábok betelepítésének 300. évfordulójára emlékező ünnepséggel (május 20.).

A Szatmáron Készült keretein belül, ám attól mégis függetlenül május 17-én, szombat 16.00 órakor kerül bemutatásra a Textilipari Kiválóságok Központja - Szatmári konfekciók (Centrului de excelenţă - Confecţii de Satu Mare ) márka. Az ötletgazda Ilyés Gyula elmondta, hogy a közös márka létrehozásával szeretnék elérni, hogy a Szatmáron tevékenykedő kis textilipari cégek könnyebben el tudjanak jutni a nemzetközi piacra. „Szatmárnémetiben a válság ellenére is nőtt a textilipar. Ez egy olyan iparág, amelynek jelentős hagyományai vannak Szatmáron, a legnagyobb világmárkák dolgoztatnak nálunk. A cél, hogy a kisebb cégeket, fiatal dizájnereket is piachoz juttassuk. A márka egyben a minőség garanciája is lesz", mondta a polgármester.

„Egy igazi show lesz, aminek a haszonévezői, reményeink szerint, a bemutató cégek lesznek", kegyezte meg a május 17-i eseménnyel kapcsolatban Ilyés Gyula.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: