2011-01-18 13:11:52• hírek • Póti Orsolya

Idén is lesz Magyar Kultúra hete

Az Ady Endre Társaság idén is megszervezi „Egycsillagú égbolt" néven a Magyar Kultúra Hetét január 22-29. között. A kulturális eseménysorozat nyitórendezvénye a Szatmárnémeti Északi Színházban kerül sor.

A Szatmárnémeti Ady Endre Társaság immár ötödik alkalommal szervezi meg a Magyar Kultúra Hete elnevezésű rendezvénysorozatot. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is számos kulturális programot szerveznek a közönségnek, melyek közül mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbbet. "A rendezvény egyik fő célja, hogy összefogja a határon túli magyarokat, ugyanis nem csak helyi, hanem nemzetközi fellépők is szórakoztatják majd a közönséget. Az Ady Endre  Társaság a hagyományőrzés és a kultúra ápolás segítségével igyekszik összehozni a határon túli magyarokat." - tudtuk meg Vékony Borbálától, az Ady Endre Társaság egyik tagjától.

Az „Egycsillagú Égbolt" - V. Magyar Kultúra Hete nyitórendezvényére január 22-én, szombat este 18 órától kerül sor a Szatmárnémeti Északi Színházban. A megnyitót a budapesti Madárdal együttes „Ah hol vagy magyarok tündöklő csillaga" című műsora követi. Vasárnap délelőtt 11 órától a Madárdal együttes interaktív gyerekeknek és felnőtteknek szóló mesekoncertjére kerül sor az Északi Színházban, délután pedig a „Dinu Lipatti" Filharmóniában Szvorák Katalin koncertje hallható.

Január 24-én, hétfő délután 17 órától tovább folyatódik a program: szatmári népdalokat hallhatnak Méhes Kati színművésznő és Nagy Antal színművész előadásában. Az előadókat a Szárazfa együttes kíséri. Január 15-én Laczkó Tekla színművésznő előadását, a Psychét hallhatják az Ács Alajos Stúdió teremben.

Szerda este 17 órától ugyancsak az Ács Alajos Stúdióteremben folytatódik a rendezvénysorozat. A tasnádi Teletinik „Ha a költő a szava a szívemhez elér" című előadását láthatják. Csütörtökön László Zita önálló estjére kerül sor, majd pénteken a budapesti Misztrál együttes koncertjét hallhatja a közönség.

A Magyar Kultúra Hete január 29-én jótékonysági gálával zárul a Kölcsey Ferenc Főgimnázium javára. A közönség a Felvidéki Rockszínház előadást láthatják, és az est keretében még fellép a Székesegyház kórusa, valamint a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai.


A tavalyi rendezvénysorozat is sikeresnek bizonyult
A tavalyi rendezvénysorozat is sikeresnek bizonyult


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: