2012-03-22 16:18:42• hírek • Kocsis Zoltán

Idén is lesz Let's do it, Romania! - de másként

Akárcsak a világ másik 84 országában, Romániában sem marad el idén a Let's do it, Romania! elnevezésű környezetvédelmi akció, ám az előző évekhez képest jelentősen változik a lebonyolítás módja. Erről Alina Persa számolt be csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján.

Az észak-nyugat-romániai térség főkoordinátorának is kinevezett Persa néhány szóban köszönetet mondott a tavaly részt vevő önkénteseknek, támogatóknak, szponzoroknak. Utóbbiak közül kiemelte többek között az Autonetet, amely cég a zsákokat bocsátotta a takarítók rendelkezésére.

Az idei akcióval kapcsolatban elmondta, hogy a lebonyolítás oly módon változott, hogy ezúttal nem járnak be úttalan utakat, hanem néhány, előre meghatározott terület tisztaságát igyekeznek fenntartani. Ez a gyakorlatlan azt jelenti, hogy május 12-én a csoportok célba veszik a kijelölt területeket, majd az év során több alkalommal is visszatérnek oda.

A Megyei Tanfelügyelőséggel egyetértésben a szervezők kijelentették, idén igyekeznek még inkább bevonni a diákokat, noha Szatmár megyében tavaly az önkéntesek 89%-a iskolás volt. Akárcsak az előző évben, ezúttal is kölcsönös támogatásáról biztosították egymást a szervezők és a Környezetvédelmi Ügynökség.

A tavaly Románia-szerte háromszázezren vettek részt a nagy takarítási akcióban és mintegy 70.000 zsák szemetet tudtak begyűjteni. Szatmár megyében 6500 önkéntes vonult ki szemétvadászatra és 8800 zsák hulladéktól szabadították meg a környezetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: