2009-08-11 10:35:59• hírek • Szatmár.ro

Idén is lesz Főtér Fesztivál

Nagybányai civil szervezetek, ifjúsági és kulturális csoportok idén is megszervezik, immár negyedik alkalommal, a FŐTÉR FESZTIVÁLT, szeptember 18. és 20. között. A háromnapos fesztivált a szervezők a város és a környékbeli magyar közösség egyik legfontosabb eseményének, rendezvénysorozatának szánják.

A fesztivál fő célkitűzése Nagybánya és környéke magyar közösségének találkozása, egymás jobb megismerése, kapcsolatfelvétel és jövőbeni kapcsolattartás, egy élő és tevékeny szerepet vállaló közösség építése. Célja ugyanakkor a külföldön élő nagybányaiak megszólítása is, a velük való szorosabb kapcsolat megteremtése és ápolása.

A FŐTÉR FESZTIVÁL fő rendeltetése az igényes, kulturált szórakozás és szórakoztatás. Ezt biztosítja a gazdag és változatos programkínálat. Sportvetélkedők, ügyességi-, csapatversenyek, színházi előadások, gyermekprogramok, táncház, koncertek, kocsmabulik, környezetvédelmi akció, képzőművészeti kiállítás, ökumenikus istentisztelet, térzene és még sok más meglepetés várja a fesztivál rendezvényeire ellátogató közönséget.

A fesztivál fő sajátossága, hogy a szervezők a Nagybányán tevékenykedő szervezetek, egyesületek, csoportosulások szabad társulása révén valósul meg. Ezen civil szervezetek összefogásával, közös fellépésével és önkéntes munkája árán válik valóra a célkituzés: közösségteremtés, korosztályok és az egyazon korú polgárok közötti kommunikáció megteremtése, kapcsolattartás és nem utolsó sorban az igényes, kulturált szórakozás városunk történelmi központjában, a Régi Főtéren.

Az idei fesztiválon óriáscirkusztól Zanzibár koncertig, kézműves-sortól öko-divatbemutatóig és bakelit lemez bulitól a Bolondos játékok sarkáig minden lesz, amit szabadon, Nagybánya Régi Főterén együtt élvezhetünk. A fesztivál továbbá dzsesszkoncertre, biciklitúrára, családok vetélkedőjére, középkori lovagi tornára, borkostolóra, tűzszínházra, kiállításokra és sok más programra hívja a közönséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: