2009-06-15 16:32:08• hírek • Ferenczi Noémi

Idén is lehet táborozni

A Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatóság székhelyén jelentkezhetnek azok a fiatalok, akik a minisztérium által felkínált helyeken szeretnének táborozni - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Kovács Máté aligazgató.

Néhány nappal ezelőtt tette közzé az Ifjúsági és Sport Minisztérium az országban kínálkozó táborozási lehetőségeket. Összesen 65 ezer hely áll a fiatalok rendelkezésére, ebből 25 ezer hely ingyenes.

A helyek elosztása nem megyék hanem különböző kategóriák szerint történik. Vannak szociális táborok, fogyatékosok, vagy külföldön élő román diákok számára kijelölt helyek. A rossz anyagi körülmények között élő diákok számára például 8 ezer, a fogyatékkal élők számára pedig 3 ezer ingyenes hely kínálkozik.

Az összesen 29 költségtérítéses tematikus táborban napi 50-57 lejért vehetnek részt a fiatalok, mely a szállás és az étkezés költségeit fedezi. Ezekben a táborokban fotózást, idegennyelveket, biológiát stb. tanulhatnak a gyerekek.

A tavalyi évben több mint 500 szatmári diák használta ki az előnyös táborozási lehetőséget. Körülbelül fele-fele arányban választották a tengert illetve a hegyeket úticélul. Idén eddig összesen egy 21 fős diákcsoport jelentkezett egy hét táborozásra Costinestien, de várhatóan ez után fognak sokan jelentkezni - magyarázta Kovács.

A szatmárnémeti Ifjúsági Tábor is fogad táborozókat a nyár folyamán. Tavaly több száz diák érkezett az ország különböző pontjairól egészen őszig - tette hozzá.


Tavaly sokan választották a tengert úticélul
Tavaly sokan választották a tengert úticélul


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: