2011-11-10 18:10:44• hírek • Póti Orsolya

Idén is lámpásokkal vonultak fel Szent Márton tiszteletére

Immár 14. alkalommal rendezte meg a Szatmár Megyei Német Demokrata Fórum Gemeinsam Ifjúsági Szervezete, a Kálvária templom német és román közössége és a „Johann Ettinger" német nyelvű elméleti líceum a Szent Márton-napi ünnepséget. November 10-én este több száz gyerek és felnőtt vonult fel lámpással kezében Szatmárnémeti központjában.

A legelső alkalommal megszervezett Márton-napi felvonuláson alig három osztály diákjai vettek részt, az utóbbi két évben pedig már rengeteg kisdiák, óvodás és sok-sok szülő jön el a rendezvényre. Idén sem volt ez másként, hiszen több százan gyülekeztek csütörtök délután 5 óra körül a Római Katolikus Székesegyház előtti téren.

A rendezvényen résztvevők elsőként Schupler Tibor plébános és Román János plébános előadását hallhatták Szent Mártonról, a szegények védőszentjéről. A székesegyházban megrendezett ünnepség alatt német nyelvű Szent Márton-napi dalok csendültek fel és a jelenlevők három nyelven mondták el a Miatyánkot. A megemlékezők fél 6 körül kezdték meggyújtani lámpásaikat, és felkészültek az esemény egyik leglátványosabb momentumára, a lámpás felvonulásra. 

Ám idén a Szent-Márton lovát jelképező fehér ló nem volt jelen, és a fúvós zenekar is késett, de a rendezvény így is sikeresnek bizonyult. A lámpás felvonuláson többek között részt vettek a Johann Ettinger német Líceum diákjai, a Hám János Iskolaközpont óvodásai, vidéki partneriskolák diákjai, valamint a 10-es Számú Általános Iskola partnerosztályának tanulói.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: