2012-11-08 16:14:19• hírek • Póti Orsolya

Idén is kitüntették a falvak lámpásait

Második alkalommal került sor arra a kulturális rendezvényre, melynek keretében Szatmár megye településeinek „lámpásai" elismerő oklevélben részesültek. A rendezvényre a „Dinu Lipatti" Filharmóniában került sor november 8-án.

Lámpás a pedagógus, a néptánctanár, a költő, az író és mindazok az emberek, akik valamiben hozzájárultak a Szatmár megyei települések kulturális örökségének ápolásához és megőrzéséhez.

A "Falvak lámpásai" elismerést kiemelten támogatta a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ. Az oklevelek átadására november 8-án, csütörtök délután 16 órától került sor a szatmárnémeti "Dinu Lipatti" Filharmóniában.

A rendezvényt Felician Pop, a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ vezetője nyitotta meg, aki köszöntötte a jelenlevőket, majd a kitüntettetek hívta fel sorra a színpadra.

Idén összesen 24 személy részesült elismerésben olyan településekről, mint Nagykároly, Szatmárnémeti. Sárközújlak, Udvari, Bogdánd, Avasfelsőfalu, Kányaháza, Kökényesd, Apa, Avasújváros, Kálmánd, Aranyosmeggyes és még sorolhatnánk.

A gálán hat magyar név hangzott el. Elismerésben részesült a szatmárnémeti Rist Gabriella, a dobrai Kallós Mónika, az avasújvárosi Czompa Magdolna Judit, a bogdándi Nagy Julianna és a kökényesdi Lukács Éva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: