2019-11-18 12:45:12• hírek • közlemény

Idén is gyűjtik a cipősdobozokat

Idén hetedszer szervez cipősdoboz gyűjtő akciót az RMDSZ Szatmárnémeti Nőszervezete. Az ajándékokat december 13-ig várják az RMDSZ szatmárnémeti székházába. 

“Karácsony közeledtével mindenki elkezdi azon törni a fejét, hogy vajon mivel is lephetné meg a gyermekeit, családtagjait és barátait. Reméljük, hogy ugyanilyen sokuknak az is eszébe jut, hogy a szerényebb anyagi körülmények között élő családok számára a mindennapi megélhetés is nehézséget jelent, ezért kérjük, hogy aki teheti, járuljon hozzá idei akciónkhoz. 


Ahogyan az előző években is, fontos, hogy a doboz ne tartalmazzon törékeny vagy romlandó árut. Tehetünk bele viszont, édességet, játékot, tanszereket, stb. illetve gondoljunk azokra a gyerekekre is, akik számára nem tudják biztosítani az alapvető higiéniai felszereléseket, ezért a lehetőségekhez mérten, kerülhet a dobozokba fogkefe, fogkrém, szappan, tusfürdő, sampon, illetve kisebb ruházati cikkek, úgy mint harisnya, zokni, sál, kesztyű vagy sapka. Nagyon fontos, hogy a cipősdobozt csomagolják be szépen, mintha szeretteiknek tennék a karácsonyfa alá és írják rá, hogy hány évesnek szánják az ajándékot és fiú vagy lány kapja-e meg azt. 


A cipősdobozos adományokat december 13-ig várjuk az RMDSZ szatmárnémeti székházában (Mihai Viteazul 10 sz.), minden hétköznap reggel 9 és délután 4 óra között”- tájékoztatott Kereskényi Noémi, a Szatmárnémeti Nőszervezet elnöke.


A nőszervezet először 2013-ban szervezett cipősdoboz gyűjtést, s az elmúlt évek során folyamatosan nőtt a segítő szándékú támogatók száma, és csaknem 1500 gyermeknek sikerült mosolyt csalni az arcára 2018-ban.


“Egy vagy több cipősdoboz erejéig legyünk mind angyalok, hiszen, mindenki nyer egy ilyen akció során, nem csak az a gyerek örül majd aki kapja a cipősdobozt, hanem az a felnőtt vagy gyermek is amelyik megtapasztalja hogy milyen jó adni, jót cselekedni” – mutatott rá az elnökasszony.


 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: