2010-10-18 14:58:54• hírek • Szatmár.ro

Vetélkedők, versenyek diákoknak

A LiterArt Magyartanári Egyesület és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a 2010/2011-es iskolai tanévben is számos vetélkedő és verseny megszervezését tervezi, melyeken évről-évre a magyar nyelven tanuló diákok mérhetik össze tudásukat.

Az első vetélkedőre januárban kerül sor: Szilágyi Domokos Irodalmi Vetélkedőre december közepéig jelentkezhetnek a diákok, a megmérettetés megyei szakaszának pedig 2011. január 14-én Hám János Római Katolikus Iskolaközpont ad otthont.

A következő rendezvényt, a nagy sikerű „Mesék földjén" mesemondó versenyt egy héttel később, január 21-én szervezik meg szatmárnémeti Bălcescu-Petőfi Általános Iskolában. A vetélkedőre egyébként már az előző években is nagyon sokan neveztek be, az V-VI. és a VII-VIII. osztályos diákoknak pedig ebben a tanévben is legfönnebb 5 perces magyar népmesével vagy műköltészeti mesével kell jelentkezzenek, melyet árnyaltan, kifejezően, hitelesen, a népi mesemondók stílusához minél hasonlóbb módon kell előadniuk.

Márciusban, ahogyan az előző években is a Könyvbarátok irodalmi vetélkedőn mérhetik össze a tudásukat azok az V-VIII. osztályos diákok, akik a kötelező tananyagon és a kijelölt házi olvasmányokon kívül érdeklődnek a magyar írók és költők más művei iránt is. A versenyre négytagú csoportok nevezését várják február 21-ig, a megyei szakaszt pedig a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskolában rendezik meg március 4-én.

Ebben a tanévben már hatodik ízben fogják megrendezni a halmi színjátszó fesztivált is. A verseny fő célja az általános iskolákban működő diákszínjátszó csoportok seregszemléje, amely a színpadi formák segítségével (mozgás, zene, szép magyar beszéd) bővítse a diákok önkifejezési kultúráját. A versenyre május 7-én kerül sor a halmi szakiskolában.

A Mikes Kelemen Magyar Nyelv- és Irodalom Tantárgyverseny természetesen ebben a tanévben sem fog elmaradni, iskolai szakaszaira december-január között, a megyei szakaszra pedig február 12-én kerül sor - tudtuk meg Gál Gyöngyi anyanyelvi oktatásért felelős szaktanfelügyelőtől.


Tavaly is számos versenyt rendeztek
Tavaly is számos versenyt rendeztek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: