2010-11-29 13:09:36• hírek • Szatmár.ro

Idén is a magyarkéciek nyertek

Negyedik alkalommal szervezték meg az egyházkerületi szintű bibliaismereti vetélkedőt november 27-én. Idén Magyarkéc adott otthont ennek a rendkívülien színvonalas, tartalmas rendezvénynek, és a tavalyihoz hasonlóan, most is a magyarkéciek vitték el a pálmát.

Aki részt vett a vetélkedőn mindenképpen győztesnek tekinthette magát, hiszen egyrészt a kilenc csapat közül mindegyik csapat már megnyerte a saját egyházmegyéje döntőjét, másrészt pedig olyan élményben lehetett részük, ami lelkileg épített minden csapatot.

A Temesvári Egyházmegyét a temesvári csapat képviselte; Arad megyéből Ágya volt jelen; Bihari színekben Jákóhodos képviseltette magát; Érmellékről a házigazda kéciek versenyeztek; a Szilágysomlyói Egyházmegyéből Kraszna, Zilahi Egyházmegyéből Szilágygörcsön, a Nagykárolyi Egyházmegyéből Szilágylele, a Nagybányai Egyházmegyéből pedig Tiszahosszúmező vetélkedett. A mi egyházmegyénket, a szatmáriakat az erdődiek képviselték.

Mike Pál házigazda lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket, majd Kánya Zsolt-Attila a szatmári egyházmegye ifjúsági szakelőadója hirdetett Igét. A helyi ifjúsági zenekar szolgálata után kezdődött el a vetélkedő. A csapatoknak Sámuel első könyvéből tettek fel erőpróbáló villámkérdéseket.

A vetélkedő közben "játékkoktéllal" dobta fel a hangulatot Jakó Sándor érmelléki ifjúsági előadó. Ezután ifj. Berke Sándor a Sámuel első könyve alapján tartott előadást. Ebéd után a nagyváradi Mozaik együttes adott koncertet, majd következett az eredményhirdetés: megvédte címét a házigazda Magyarkéc, így a tavalyihoz hasonlóan ismét első lett, Kraszna lett a második és Temesvár a harmadik. A szatmáriak dicséretben részesültek, és elmondásuk szerint óriási élménnyel gazdagodtak.



Tartalmas rendezvénynek bizonyult a IV. Egyházkerületi szintű bibliaismereti vetélkedő


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: