2012-03-01 09:22:15• hírek • Szatmar.ro

Idén is a Petőfi-szobornál ünnepeljük Március 15-ét

Jó ütemben haladnak a Március 15-i ünnepi rendezvény előkészületei - tájékoztatta portálunkat Kereskényi Gábor városi RMDSZ-elnök, a rendezvény szervezője.

Idén március 15-én is  az István téri Petőfi-szobornál lesz a szatmári magyarság központi ünnepsége, ide várják a szervezők az ünneplőket délután 17 órai kezdettel, ahol Nm. Ft. Schönberger Jenő római katolikus megyéspüspök és Kovács Sándor szatmári református esperes mond imát az esemény tiszteletére. A szabadtéri megemlékezésen lépnek fel a Hazafias versek versmondó versenyének győztesei is, ugyanakkor az eseményt megtiszteli jelenlétével Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke - tette hozzá Kereskényi.

A rendezvény fél hétkor az Északi Színházban folytatódik, ahol Dr. Kedves Gyula, a magyarországi Hadtörténeti Intézet kutatója tart előadást, majd kiosztásra kerülnek a városi RMDSZ 2012-es díjai művelődés-oktatás, ifjúság-sport és szervezetépítés kategóriában. A rendezvényt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont és a Református Gimnázium diákjainak ünnepi előadása zárja.

Kereskényi Gábor kihangsúlyozta, különösen fontos és a nemzeti ünnep szelleméhez méltó, hogy az idei rendezvény kapcsán nagyfokú összefogás tapasztalható, hiszen a Szatmárnémeti RMDSZ mellett a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, Református Gimnázium, a Szent István Kör, a Bartók Béla Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, az Ady Endre Társaság, a Székesegyház Kórusa, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, a Dsida Jenő Cserkészcsapat, az Identitas Alapítvány, a Szatmári Magyar Diákszövetség, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács is kivette a részét a szervezéséből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: