2015-12-21 14:19:35• hírek • Kocsis Zoltán

Idén is Gyenes Mani az év legjobbja

Tavalyhoz hasonlóan idén is Gyenes Emánuel lett az év sportolója a Román Motorsport-szövetség szavazásán. A díjat, valamint az újabb enduró-bajnoki címért járó trófeát a Bajnokok Gálája elnevezésű rendezvényen vehette át a hétvégén.

„Örülük az újabb elismerésnek! Elég jó évem volt idén, elkerültek a sérülések", mondta szerényen a díjátadás után a Szatmár.ro-nak Gyenes. „A díj nem csak a bajnoki címnek, hanem a Six Days nevű nemzetközi versenyen, valamint a Dakaron elért jó eredményeknek is betudható", tette hozzá Mani.

A szatmári motoros idén ismét megnyerte a román enduró-bajnokságot, immár nyolcadik alkalommal. Emellett második lett a magyar endurókrossz bajnokságban, 21. helyen zárta a Dakart, megnyerve a maraton kategóriát - hogy csak a legfontosabb eredményeit említsük.

Gyenes 27-én indul Bukarestbe, majd másnap repül Dél-Amerikába, ahol január 2-án prológgal indul a 2016-os Dakar. „Addig is minden nap edzek. Ha jó idő van, akkor motorozok, ha rossz az idő, akkor teremben, uszodában", mondta Mani.

Szatmári díjazottak

A Bajnokok Gáláján más szatmáriak is díjat vehettek át: Cristian Ardelean ugyanis megnyerte az amatőrök enduró-bajnokságát, Szilveszter Márton pedig az enduró-bajnokságban harmadik lett a profik között. A quados Szejke Vilmos két kupával tért haza, ugyanis az amatőrök között az enduró és az endurókrossz bajnokságot is megnyerte. "Április óta quadozok versenyszerűen és sikerült mindkét bajnokságot megnyernem. Azt tervezem, hogy a következő idényben szerencsét próbálok a profik kategóriájában" - mondta a Szatmár.ro-nak Szejke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: