2013-02-06 08:46:48• hírek • Póti Orsolya

Idén is Darwin Nap Szatmárnémetiben

Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre Szatmárnémetiben a Darwin Nap, a Szatmár Megyei Múzeum az EKE és a az E-Consult Egyesület tudományt népszerűsítő eseménye. A rendezvény meghívottjai idén tudományról és varázslatról tartanak előadásokat.

Charles Darwin születésnapja a tudományos gondolkodás nemzetközi ünnepe, ebből az alkalomból világszerte szerveznek a tudományt és a kritikus gondolkodást népszerűsítő eseményeket. Szatmárnémetiben 2009 óta a Szatmár Megyei Múzeumban kerül megrendezésre a Darwin Nap. az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti és az E-Consult Egyesület közreműködésével. Az idei rendezvény közreműködő partnerei a szatmárnémeti E-Consult Egyesület és a Kolozsvári Állattani Múzeum.

A rendezvény idei témája a tudományos és a varázslatos világ lesz. Február 12-én, kedden 11 órától román nyelven, 12 órától pedig magyar nyelven különböző tudományágakban jártas szakemberek tartanak ismeretterjesztő előadásokat a Megyei Múzeum dísztermében.

„Természetvédelem a világban" címmel kerül sor Horváth Róbert, a Szabolcs-Szatmár-Beregi megyei Természetvédelmi Alapítvány munkatársának előadására, aki a természetvédelem szükségességéről beszél majd.  Márton Attila, evolúcióelmélettel foglalkozó kutató  „A szépség bűvöltében" címmel tart majd előadást szépségről és evolúcióról, Rózsa Lajos, a Magyar Természettudományi Múzeum Ökológiai Kutatócsoportjának tagja pedig a sárkányok világába kalauzolja a közönséget.

Végezetül Silye Lóránd, kolozsvári geológus „Lencsefőzelékből piramist?" című előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

ánd, kolozsvári geológus „Lencsefőzelékből piramist?" című előadását hallgathatják meg az érdeklődők.


A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az eseményre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: