2012-01-16 13:19:50• hírek • Szatmár.ro

Idén is 12 millió lejt kap a szatmári egészségügy

Csehi Árpád Bukarestben tárgyalt az egészségügy-miniszterrel.

A találkozón Dr. Ritli László miniszter biztosította Csehi Árpádot, a Szatmár Megyei Tanács elnökét, hogy az idei évben is támogatni fogja a megyei egészségügy fejlesztését. Ahogy tavaly, úgy idén is 12 millió lej támogatást kap a minisztériumtól Szatmár megye, a tervek ismeretében pedig kijelenthetjük: szükség is van erre az összegre, mert idén is látványos felújításokra, modernizálásokra fog sor kerülni.

Tervbe van véve ugyanis a Gheorghe Lazar utcában található Poliklinika épületének a felújítása: a munkálatok hamarosan megkezdődnek, a teljes körű felújítás ára 4 millió lej lesz. A felújítási munkálatokra nagy szükség van, ugyanis itt csak apróbb, szinte elhanyagolható javítások történtek az elmúlt években.

Az onkológia után az egész kórház következik

A Régi Kórház épületében jelenleg is dolgoznak: az onkológiai osztály teljes felújítása a következő hetekben ér véget, s amennyiben fellebbezésektől mentes lesz a kórház felújításának a közbeszerzési eljárása, hamarosan újabb munkálatok kezdődnek az épületben. Az öreg, 1952 óta működő elhanyagolt fűtésrendszert, az omladozó falakat, lehulló vakolat-darabokat az év végére már egy teljesen felújított kórházépület helyettesíti majd.

A modernizálási munkálatok közé sorolható az Új Kórházhoz tartozó poliklinika épületére építendő újabb szint is - a munkálatok elvégzésére hamarosan kiírják a licitet. Szintén a munkálatok elvégzésére való közbeszerzés kiírása és lebonyolítása, illetve egy tanácsi döntés áll már csak a Tasnádi Kórház gyermekosztályának felújítását célzó munkálatok előtt is. A munkálatok ára 2 millió lej, s természetesen ezt is a minisztériumtól kapott 12 millióból fogják fedezni.

Felúítják a szülészetet

A Szatmár Megyei Kórház szülészeti osztályának a felújítása is tervbe van véve, melynek megvalósítására egy határon átívelő HU-RO-s projekt által teremtenek elő támogatást. A Debreceni Klinikával közös pályázat vezetője Dr. Barna József, Csehi Árpád szerint pedig amellett, hogy megújul az osztály, más hozadéka is lehet a közös együttműködésnek. A neves magyarországi intézettel való együttműködés ugyanis javíthat kórházunk megítélésén, emelheti fényét is.

A határon átívelő együttműködések itt nem érnek véget: folytatódnak ugyanis a nyíregyházi Jósa András oktatókórházzal közös projektek is - ebből az együttműködésből már sikerült az egyik sebészeti műtő felújítására EU-s támogatást szerezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: