2014-06-30 16:56:19• hírek • Szatmár.ro

Idén eddig 1432 személy igényelt gyógykezelési jegyet

Nem csak nyugdíjasok igényelhetnek 16 napos gyógykezeléssel egybekötött üdülést - de csak orvosi igazolással.

A július 8-án kezdődő turnusban 247 szatmári vesz majd részt a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztárnál igényelhető, jutányos árú gyógykezeléssel egybekötött üdülésen. Eugenia Sabau, a nyugdíjpénztár vezetője elmondta: idén eddig 1432 kérés érkezett hozzájuk, a legtöbb esetben pedig már túl is vannak az utazáson a kérvényezők.

A legnépszerűbb gyógykezelési pontok Félix és Május 1 fürdők, Caciulata, Herkules-fürdő, Kovászna, mostanság pedig gyakran igényelnek gyógykezelési utalványt valamelyik Feketetenger-parti központba.

Egy-egy ilyen gyógykezelés 16 napra szól - eddig három hetet tartott, de azért, hogy többen utazhassanak, lerövidítették a kezelési időszakot. A szállást, napi háromszori étkezés és gyógykezelést magába foglaló üdülési jegy ára igencsak változó. Különböző bántalmakkal küszködő kisnyugdíjasok esetében ennek ára a havonta kapott összeg felével egyenlő. Amúgy egy-egy utazás értéke 1430 és 1700 lej között változik.

Kiderült: nem csak nyugdíjasok igényelhetnek ilyen gyógykezelési utalványt - azok, akiknek 2298 lej alatti összeg a bruttó fizetésük, a gyógykezeléses üdülés fentebb említett árának a felét kell kifizessék, azok pedig, akik jobban keresnek, a teljes összeget kénytelenek kifizetni.

Egy ilyen gyógykezelési jegy igényléséhez szükség van a személyigazolványra, a fizetési igazolásra, az orvosi javaslatra, valamint a hivatalos kérelem formanyomtatványának kitöltésére. További információk a 0261-706-829-es telefonszámon igényelhetők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: