2010-03-03 16:34:43• hírek • Szatmar.ro

Idén biztosan nem indul a USF1

Másfél héttel a szezonrajt előtt visszalépett a Forma-1-es részvételtől az idény egyik újoncaként beharangozott USF1 csapat.

A charlotte-i székhelyű istálló szerdán közölte, hogy anyagi nehézségek miatt leállította autójának fejlesztését, és jelezte a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA): csak 2011-től kíván bekapcsolódni az F1-be.

Egyes hírek szerint a szerb kézben lévő Stefan GP ugorhat be a USF1 helyére, de az is előfordulhat, hogy a tervezett 13 helyett csak 12 istállóval kezdődik meg Bahreinben a 2010-es idény. A FIA még a héten közzé teszi a módosított csapatnévsort.

Ebben a névsorban pedig szerepel majd egy Hispania Racing F1 Team nevezetű istálló is, ami nem más, mint az eddig Campos Meta néven ismert csapat új megnevezése. Ezt csütörtökön José Ramon Carabante csapattulajdonos jelentette be, aki azt is elmondta, hogy Bruno Senna mellett a 26 éves indiai Karun Chandok lesz az istálló másik pilótája. A spanyolok azt is elárulták, hogy az új autókat csütörtökön mutatják be.

A Forma-1-el kapcsolatos hír továbbá, hogy a Renault megtalálta új főszponzorát, ami nem kis meglepetésre az orosz Lada autógyár lesz. Ezt maga Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök jelentette be. A két gyár együttműködése mellesleg nem új keletű, mivel a franciák 2008-ban 25%-os részesedést vásároltak az orosz gyárból.

A Lada a második orosz főszereplő lesz mellesleg a Reanult csapatában, mivel a lengyel Robert Kubica mellett az újonc Vitalij Petrov lesz a franciák másik pilótája.


A Lada lesz a Renault főszponzora
A Lada lesz a Renault főszponzora


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: