2008-02-06 12:02:50• hírek • Szatmar.ro

Minden erőforrásra szükség van

 Szatmár megye és Avasújváros a Luna Ses-i sípálya kiépítése érdekében társulási szerződést köt.

A Luna Ses-i sípálya kiépítésére, a Phare program keretén belül biztosított pénzösszeget az év végéig el kell költeni, tehát mielőbb gyors megoldást kell találni a munka kivitelezésére.

 Abban az esetben, ha a beruházás nem valósul meg, az Európai Unió visszakéri a befektetett összeget, amit vagy hely,i vagy kormánypénzekből kell finanszírozni.

A múlt heti Megyei Tanács ülésen határozati pontként szerepelt egy társulási szerződés Avasújváros és Szatmár megye Tanácsa között.

Pataki Csaba, az Európai Integrációs Iroda igazgatója lapunknak elmondta, nem veszik félvállról a sípálya problémáját, mivel már sor került egy közös megbeszélésre az Avasújvárosi önkormányzattal, ahol jelen volt a polgármester és három tanácsos is.

A megbeszélés részleteit még nem ismertették, viszont az bizonyos, hogy megegyeztek néhány elvi kérdésben. -  magyarázta Pataki. Közösen fogják befejezni a befektetést, és mindenki mozgósítani fogja a saját erőforrásait annak érdekében, hogy tartani tudják a végső határidőt. A projekt elkészítéséhez Avasújváros 9 millió lej értékben tud hozzájárulni, valamint a megyei önkormányzat egy 10 millió lejes lekötést biztosít.

- A tárulási szerződés kidolgozás alatt áll, de annak minden részlete hamarosan határozati pontként megjelenik majd  a megyei tanácsosok előtt. Véleményem szerint ez egy nagyon jó megoldás, mert így átláthatóan van kezelve az egész befektetés, és mindenki tudja, hogy mi az, amit neki kell megoldani. Egymagában senki nem tudná levezényelni a beruházását, ehhez ugyanis minden erőforrásra szükség van. - fejtette ki Pataki Csaba.

(PA

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: