2016-07-12 13:12:53• hírek • Szatmár.ro

Idén asztalitenisz-kupa a Véndiáktalálkozó egyik előrendezvénye

A csoportkép a 2013-as Véndiáktalálkozón készült. A képen balról-jobbra: Murvai István, Fógel László, Makoldi Gábor, Pataki János, dr. Szakál László, Terebesi Imre és felesége.
A csoportkép a 2013-as Véndiáktalálkozón készült. A képen balról-jobbra: Murvai István, Fógel László, Makoldi Gábor, Pataki János, dr. Szakál László, Terebesi Imre és felesége.

Mint azt hírül adtuk, a hét végén megrendezésre kerülő XXV. Véndiáktalálkozó egyik előrendezvénye lesz a Ligeti Zoltán Véndiák Vándorkupa asztalitenisz verseny, amelyre véndiákok nevezhetnek be.

A tulajdonképpeni versenyre pénteken kerül sor és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium biztosít ennek helyszínt. A mérkőzések kezdési időpontja 17.30.

Ligeti László Zoltán (1920-1996) a főgimnázium egykori magyar irodalom szakos tanára az 50-es években a szatmári A osztályos asztalitenisz-csapat tagja volt (59-ben esett ki a csapat az A osztályból), majd a 60-as években edzőként készítette fel a fiatalokat. Olyan játékosokat nevelt mint: Murvai Buci (egyéni országos ifi bajnok), dr. Böhm József (a kétszeres ifi EB gyöztes, a felnőtt német válogatott játékosának Böhm Zsoltnak az édesapja), Terebesi Imre (kétszeres BEK győztes, pingpong edző), majd később a Ligeti fivérek (László és Zoltán), Antall Ádi (sokszoros felnőtt román bajnok).

A pénteki versenyre eddig 11 játékos nevezett be a versenyt szervező és levezető Pataki János informatikusnál, aki maga is sikeres asztaliteniszező volt. A verseny győztese a Vándorkupát szombat délután a Véndiáktalálkozón veheti át.

Ezt megelőzően, csütörtökön versenyen kívül találkoznak és ebből az alkalomból megmérkőznek a szatmári asztalitenisz jeles véndiákjai. A csütörtöki találkozón itt lesz az 1977-es kadett OB bajnokcsapat (Makoldi Gábor, Hodász László, Foghel László, Murvai István) amelyik megmérkőzik az 1978-as OB 4-ik helyezett (Murvai István, Bartha Miklós, Pataki János) csapattal. Sajnos Murvai István 2014. augusztus 4-én elhunyt, s így ebben a csapatban őt dr. Szakál László vagy Budizsa László fogja helyettesíteni. Ez a nyolc játékos képezte a magját az 1981-ben a felnőtt román A osztályba bejutott szatmári diákcsapatnak.

A mérkőzés 17.30-kor kezdődik, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tornatermében és Terebesi Imre kétszeres BEK győztes asztalitenisz edző lesz a versenybíró. A várható szinvonalról annyit talán érdemes megjegyezni, hogy Hodász László (53 évesen) a magyar NBII-ben, Bartha Miklós (51 évesen) pedig az NBIII-ban játszik...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: