2013-10-01 17:03:22• hírek • Szatmár.ro

Felháborítónak tartja Enatescu megnyilvánulását az RMDSZ női szervezete

Az RMDSZ Szatmár Megyei Nők Szervezetének nevében kívánjuk egy sajnálatos és egyben felháborító eseményre felhívni mindenki figyelmét.

Szatmár megye tanácsának szeptember 30-i soros ülésén egy heves vita során a PNL színeiben tanácsosi ranghoz jutott Virgil Enatescu véleményünk szerint elfogadhatatlan és több szempontból is minősíthetetlen szavakkal illette az RMDSZ tanácsosát, aki történetesen egy hölgy, Marginean Éva.

Egyrészről megengedhetetlennek tartjuk, hogy egy civilizált ország megyei önkormányzatának legfelsőbb döntéshozó testületében ilyen hangnemű vita kialakuljon, másrészről viszont elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a huszonegyedik században egy férfi „keverék" (hibrid) szóval illessen egy nőt. Kijelentésével nemcsak magát, hanem az általa képviselt pártot is minősítette.

Rendkívül súlyosnak tartjuk azt, hogy valaki felelős tisztségben ilyen viselkedésre ragadtassa magát bárkivel szemben, legyen szó hölgyről, kollégáról vagy éppen azokról, akik Szatmár megyében vegyes házasságban élnek. Kérjük, hogy a tanácsos úr nyilvánosan kérjen elnézést kijelentése miatt az RMDSZ Szatmár megyei Nők Szervezetének aktív tagjától, és az RMDSZ tanácsosától.

Szász Piroska
RMDSZ Szatmár megyei Nők Szervezete
elnök

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: