2013-11-21 16:42:53• hírek • Szatmár.ro

Idén Mosolygós Karácsonya lesz ötszáz gyermeknek

Az RMDSZ mellett tevékenykedő Szatmár Megyei Nőszervezet, ha a háttérből is, de eddig is odafigyelt arra, hogy a szociálisan hátrányos helyzetben élők életén valamelyest segíteni tudjanak. Tették ezt a közösség iránt érzett felelősségtudatból egyedül vagy kisebb csoportokban.

Az idei az első év, amikor együttes erővel indítanak el karitatív akciót. Az országos nőszervezettel közösen a Szatmár megyei nők is szeretnék mosolygóssá tenni mindenkinek a karácsonyát, éppen ezért ez a neve is a minden megyében valamilyen formában megszervezendő akciósorozatnak, hogy Mosolygós Karácsony. Szatmár megyében úgy döntöttek a nőszervezet tagjai, hogy a világ más tájain is sikeresen alkalmazott cipősdoboznyi szeretet lesz a megfelelő ahhoz,hogy örömet és vidámságot vigyenek olyan gyermekek életébe, akik valamilyen szempontból hátrányos helyzetben vannak.

- Úgy döntöttünk hosszas megbeszélés után, hogy nem elsősorban a szociális helyzetet vesszük figyelembe, hiszen ebben az időszakban ezt sokan megteszik. Sokkal inkább figyelünk arra, hogy azokhoz a gyermekekhez jussunk el, akik Szatmár megye olyan településein élnek, ahol nincs magyar tannyelvű oktatás, de ennek ellenére ők mégis tanulnak valamilyen formában anyanyelvükön - árulta el a célcsoport kiválasztásának módszerét Szász Piroska, a megyei nőszervezet elnöke, majd hozzátette, hogy természetesen ezek között a gyermekek között bőven vannak hátrányos helyzetűek is.

- A nőszervezet tagjai is mind összeállítanak majd egy szépen becsomagolt cipősdobozba olyan apróságokat, amelyeknek a gyermekek örülni tudnak vagy amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznos lehet számukra, de ugyanerre kérjük azokat is, akik csatlakozni szeretnének az akciónkhoz" - tette hozzá az elnök asszony.

A felajánlásokat december 10-ig várják az RMDSZ valamennyi székházában (Szatmárnémeti, Nagykároly, Tasnád, Sárköz). Kérik ugyanakkor, hogy a cipősdobozokat csomagolják be, írják rá, hogy hány éves gyermeknek való a tartalma, esetleg azt is, hogy fiú vagy kislány örülne-e jobban neki, s ne tegyenek bele olyan élelmiszert, amely romlandó.

- Segítsünk együtt, hogy ennek a csaknem ötszáz gyermeknek a karácsony valóban mosolygós legyen - csatlakozik a felhíváshoz Őri-Pákay Franciska, a nőszervezet ügyvezetője, aki azt is elmondta, hogy a szatmárnémeti székházban személyesen várja a felajánlásokat reggel kilenc és délután négy óra között, de a székház alatti pinceklubban a szolgálatos fiatalnak is leadhatják este hét óráig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: