2008-02-11 23:14:25• hírek • Anna Szelényi

A világ leggazdagabb hölgyei

dollarsA világ leggazdagabb női nem csak hírnevüket, hanem vagyonukat is rokonaiknak köszönhetik.
A világ leggazdagabb nője egy 83 éves francia eredetű hölgy, a L’Oreal megalapítójának örököse.
 
A Liliane Bettencourt nevet viselő nő egy 16 milliárd dolláros vagyon büszke tulajdonosa. Nagy állatszeretetének hódolva Liliane megalapította a Bettencourt Schueller alapítványt, amely létrehozott egy 300.000 dolláros díjat, amelyet bármely 45 éven aluli európai tudós megnyerhet. A kutatás területe célirányosan a biológia, vagy az orvostudomány körére korlátozódik.
 
lili
 
A világ dúsgazdag nőinek ranglistájának második helyén megtalálhatjuk Christy Walton-t, egy 15.9 milliárdos örökséggel. Christy a Wal-Mart üzletláncok vezetőjének özvegye. Férje tavaly júniusban hunyt el, mikor szuperszonikus gépe váratlanul lezuhant. Nagylelkűsége, több 67.000 gyermeket segített tanulmányaik folytatására, egy ösztöndíj- program által.
 
cristi

A harmadik helyen, ugyancsak a Walton család egyik örököse helyezkedik el, ezúttal a mágnás testvére, Alice Walton, akinek vagyona nem kevesebb, mint 15.7 milliárd dollár. Őket követi John Walton édesanyja, Helen Walton, egy 15.6 milliárd dolláros vagyonnal.
 
 
alice
 
Ranglistánkon az ötödik helyet, de nemzetközi szinten a 28-ik helyet foglalja el Abigail Johnson, a legnagyobb befektetési alapokkal foglalkozó amerikai vállalat tulajdonosa. Egyre növekvő vagyona jelenleg 12.5 milliárd dollár körül mozog.
 
abi

 
Sz.A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: