2012-10-04 17:53:18• hírek • Szatmár.ro

Idén 81 pedagógus vonult nyugdíjba

Ünnepi vacsorával búcsúztak az idén szeptembertől nyugdíjba vonuló óvónőktől, tanítóktól és tanároktól.

2006-ban szervezték meg az első ünnepséget, amelyen egyszerre búcsúztak Szatmár megye nyugdíjba vonuló pedagógusaitól. Az elsőt Szász Piroska mint a Pedagógusok Házának igazgatója rendezte, az ideit - melynek helyszíne a Kölcsey Ferenc Főgimnázium étkezdéje volt - pedig mint főtanfelügyelő-helyettes szervezte meg. A nyugállományba vonulók többsége jelen volt az ünnepségen, melynek létrejöttét a Szatmár Megyei Tanács mellett a tanügyi szakszervezetek is támogattak.

A csütörtökön 17 órakor kezdődő rendezvényen a szervező mellett többek között Kereskényi Gábor búcsúzott a tanerőktől, elmondva: jól ismeri a jelenséget, amikor egy pedagógus nyugdíjba megy, hiszen édesanyja is átélte ezt. Nehéz elszakadni a katedrától, a tanulóktól, a jól megszokott mindennapi óráktól, felkészüléstől a következő napra.

A nyugállományba vonuló 81 pedagógus közül 25 magyar nyelven oktatott az elmúlt években. A pedagógusok között vannak olyanok, akik nyugdíjas éveikben is még vissza-visszatérnek a katedra mögé, ugyanis több tantárgy oktatóiból is hiány van Szatmár megyében. Ilyen tárgy a fizika, a testnevelés, az angol nyelv valamint a magyar nyelv és irodalom.

A köszöntőket követően könnyűzenei műsorra került sor, majd a házigazda főgimnázium kórusának néhány tagja szórakoztatta a jelenlevőket. Az ünnepelteket gy-egy szál virággal és oklevéllel köszöntötték és átadták nekik az Északi Színház és a Dinu Lipatti Filharmónia által felajánlott, a következő évadra szóló bérleteket.

Búcsúztak a nyugdíjba vonuló pedagógusoktól

Búcsúztak a nyugdíjba vonuló pedagógusoktól

Búcsúztak a nyugdíjba vonuló pedagógusoktól

Búcsúztak a pedagógusoktól

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: